Edhe çmenduria mesohet siq mesohet menquria

Tek ne shqiptaret nje pjese dermues e tyre, dita dites po e deshmojne se me shume po mesojne çmenduri se sa mençuri duke perseritur e perforcuar ate derisa te behet realitet.
E njerezishmja, e panjerezishmja, qmenduria dhe menquria, normalja, jo normalja, e moralshmja, e pandershmja, drejtesia, padrejtesia, rrena e verteta, besa e pabesa apo tradhtia, puna e pertacia, dituria e padituria, narkomanija e prostiticioni, korrupcioni dhe punet tjera kriminale, mesohen dhe me kohen pervetesohen e perforcohen, duke kaluar nga shprehi ne pasion. Pasionet grupohen ne pasione pozitive dhe ne ato negative.Lum ai qe formon pasione pozitive e mjere ai qe formon pasione negative! Nese pasionet negative qe fatkeqesisht jane te shumta ne mesin tone kombetar nuk ndeshkohen, ato behen pjese e zakonshme e mbijeteses personale, familjare, institucionale, politike, fetare,kombetare dhe shtetnore.
Lexuesi im i dashur dita dites po perhapen pasionet negative te cilat vete po i mesojme, perforcojme dhe po i bejme realitet, deri ne shkallen e çmendurise. Do te ishte me mire per ne te mesojme e pervetesojme sa me shume shprehi e pasione pozitive se sa pasione negative, nese nuk kemi deshire te budallisemi e te qmendemi fare nga mesimet tona si individ, si familje, si institucion, si politike, si fe, si shtet e si komb dhe pastaj ti hapim syte rrethe e rrotull duke gjetur fajtorin jashte vetes sone. Fajtori me i madhe i yni eshte vetvetja. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje