Është shume inkurajuse aftesia e njeriut ta ngris veten dhe jeten me perpjekje te ndergjegjeshme

Ka njerze qe shumicen e vendimeve te tyre i marrin ne menyre te pandergjegjesuar, te nxituar e te papergatitur si duhet, per ta jetesuar qellimin per te cilin marrin vendim. Marrja e menyres se tille te vendimeve e paguan shume shtrejte qmimin e jetes  se atyre qe vendosin per vendime te tilla, duke ndeshur neper  plot befasira, vuajtje e shqetesime te ndryshme, per shkak te vendimeve te marrura gabimisht, me nxitim dhe te papergatitur si duhet per vendimet e marrura.
Njerezit e tille hudhen ne lumin e jetes, pa vendosur ma pare mire e kjarte, se ku do te dalin e deriku do te shkojne, pse po hyjne dhe a mund te dalin. Sjellja ne kete menyre i bene ata te zihen ngushte nga grackat e ndryshme, qe ua sjelle jeta.
Kjo menyre e te jetuarit dhe vepruarit drejtohet nga ambienti e rrethi, jo nga vendimet e marrura dhe perpjekjet e ndergjegjeshme.
Shkaku i kesaje menyre te jetuarit dhe vepruarit pason ndjeshmerin e humbjes se kontrollit jetesore, manifeston ramjes emocionale, shqetesime te ndryshme, brengosje dhe destabilizim. Pason çrregullim te shendetit fizik, psikik, intelektual, social, moral e kombetar, pason edhe destabilizim te raporteve dhe prishje te atmosferes mes antareve te familjes, mes miqeve e rrethit ku jertojme.
Ne te kunderten, aftesia e njerezve qe e ngrisin statusin jetesor dhe veten, permes perpjekjeve dhe marrjes se vendimeve ne menyre te ndergjegjeshme, eshte shume inkurajuse, premtuse dhe e suksesshme, per t`i quar perpara proceset jetesore.
Ata qe mbeshteten ne perpjekjet dhe marrjen e vendimeve ne menyre sa më te ndergjegjeshme, nuk i lejojne vetit ne asnje menyre programimet e mangta te se kaluares, t`ua kontrollojne mendimet, perpjekjet dhe vendimet e tyre qe i marrin ne te tashmen.
Lexusi im i dashur, nese nuk deshiron te zihesh ngushte ne grackat e ndryshme te jetes, mos u hudhe ne lumin e saje, pa vendosur më pare ne menyre te ndergjegjeshme, se ku po don me dale, deriku ke vendosur me shku dhe ai posedon mjetet e duhura, aftesite perkatese dhe  mundsite me ia arrite qellimit qe e synon. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje