Dashamiret e rrejshem te arsimit dhe te nxenesve kerkuan padrejtesisht dashamiresi per nxenesit ne dem te mesimdhenesve

Edhe metej disa te vetquajtur intelektual, poet e shkrimtare, filozof e dijetare, se bashku me pushtetar e qeveritare, po shfaqin tendenca qe mesimdhenesit e Kosoves ta mbajne edhe metej koken ulur dhe te pajtojne me statusin e tyre perqmues, edhe pse shoferet e pushtetareve, qeveritareve, paralamentareve e zyrtareve nen ombrellen e hierarkise te oborreve shtetnore, qe mbajne kravata injorantesh, se bashku me vozitesit e tyre, jane te privilegjuar dhjetahere më shume se sa mesimdhenesit tane, permes benificioneve te ndryshme, honorareve e meditjeve me dy, tri e më shume vende pune te uzorpuara, pa kurrfar merite e pa kurrfar pergatitje profesionale per vendet e uzurpuara padrejtesisht , duke shkelur me dy kembet mbi ligjin dhe rregulloren e punes.

Disa qe i thone vetit intelektual, pedagog, shkrimtar e “dashamire” te arsimit dhe dashamire te nxenesve presin nga  mësimdhenesit e Kosovës të sillen sikur t’ishin mësues qe  jetojne e punojne në një vend e shtet  me moral te forte  social e politik, intelektual, kombtar e human, qe nuk kan nevoj ti realizojne te drejtat e veta permes grevave, por permes bisedave  dhe debatit me pergjegjesit e larte te arsimit, duke fshehur arrogancen mosperfillese te tyre.                                                                                                                                                                                                                                                                       Ju qe i thoni vetes intelektual, pedagog, shkrimtar, dashamire te arsimit dhe nxenesve, ne vend qe te shqetesoheni per gjendjen e arsimit aspak cilesor, per numrin e madh te nxenesve neper klase te vogla, per mungesen e madhe te mjeteve mesimore, teksteve shkollore, per nivelin e ulte te pergatitjes se misimdhenesve ne fakultetet e edukimit, qe te jene më efktiv ne organizimin e procesit edukativ mesimor, më efektiv e korrekt ne cilesimin, notimin dhe kalushmerine e nxenesve, me efektiv ne sjelljet dhe bashkpunimin me nxenes e prinde te nxenesve dhe ta veni ne pah neglizhencen e pergjegjesve te arsimit, mosinteresimin e tyre dhe veprimet korruptive qe shkojne totalisht ne dem te autoritetit, ne dem te mundesive me te mira per mesimdhenes qe ta organizojne ashtu si duhet dhe sipas kerkesave te kohes procesin mesimor. Mësuesit e Kosovës fatkeqesisht ne mesin e kesaje anarhije qe e ka perfshire arsimin si lemite tjera shoqerore, po e shiqojne veten te pafuqishëm, se si injoranca e pushtetareve po i shkatërron, qerdhet, entet parashkollore, shkollat fillore e te mesme dhe univerzitetet, shtetin, ekonomine, drejtesine, shendetesine, kulturen dhe perspektiven e mesidhenesve, si misionar te edukimit dhe arsimit te gjeneratave te reja.                                                                                                                 Edhe perkunder sakrifices se mesimdhenesve para luftes dhe durimit e qytetarise qe e demostruan pas saje per 20 vite me radhe, prap po kerkohet marrezishte nga pushtetaret, qeveritaret, pergjegjesit e arsimit, qe i kane nga 1000 e deri ne 3 mij euro paga, po ashtu edhe disa intelektual, dijetar e keshilli i prinderve me kryetarin e vete, qe kane ra viktime e politizimit dhe kane prirje te kendojne kenge te bukura per oborrtaret e pushtetit dhe qeveritaret, po shpifen si dashamire te arsimit e nxenesve, duke kerkuar edhe metej qe pozicioni i mesuesit te jete pozicion i lypcareve, ne krahasim me tjeret, edhe pse tjeret se bashku me qeveritaret e pushtetaret jane zhvatesit më te medhej dhe keqperdorusit e buxhetit te Kosoves, pa u turperuar fare nga mesimdhenesit, se edhe ata jane familjar dhe pergjegjes para familjes e rrites dhe edukimit te femijeve te tyre. Sa poshte ka ra ndergjegja e disave dhe sa larte eshte ngritur egoizmi i tyre ne dem te tjereve!                                                                                                                                                        Edhe metej disa te vetquajtur intelektual, poet e shkrimtare, filozof e dijetare, se bashku me pushtetar e qeveritare, po shfaqin tendenca qe mesimdhenesit e Kosoves ta mbajne  koken ulur dhe te pajtojne me statusin e tyre perqmues, edhe pse shoferet e pushtetareve, qeveritareve, paralamentareve e zyrtareve nen ombrellen e hierarkise te oborreve shtetnore, qe mbajne kravata injorantesh, se bashku me vozitesit e tyre, jane te privilegjuar dhjetahere më shume se sa mesimdhenesit tane, permes benificioneve te ndryshme, honorareve e meditjeve me dy, tri e më shume vende pune te uzorpuara, pa kurrfar merite e pa kurrfar pergatitje profesionale per vendet e uzurpuara padrejtesisht , duke shkelur me dy kembet mbi ligjin dhe rregulloren e punes.                                                                                                                                                                                                                                   Lexusi im i dashur, realiteti  hidhur politik dita dites po e bjene ne nje gjendje te palakmushme arsimin dhe  mesimdhenesit tane, qe te kerkojne ndihme e mirekuptim per djersen e vete te ballit nga pergjegjesit e arsimit, injorante me kravata, qe i kan krijuar vetit favore shume fish më te larta se sa favoret e mesimdhenesve. Kjo tendece tani, jo vetem qe nuk ka vende, por eshte edhe e turpshme per shtetin, per kombin dhe per politiken rrenuse te arsimit. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje