” Bëje ose vdis ” – Ukshin Hoti

Filozofi yne i dashur dhe mendje ndritur Ukshin Hoti, e kishte kete mesazh per popullin:” Një popull, ose dëshiron realizimin e një qëllimi politik dhe për të është i gatshëm të sakrifikojë, ose nuk e dëshiron. Qëllimi politik i popullit shqiptar nuk mund te jete tjetër pos bashkimit të tijë në një shtet të vetëm shqiptar”.                                                                                                                                                                                                                                                  Kure din dhe kuptonë se çka done nje popull, i rritet dhe i skalitet guximi, vullneti, deshira, besimi, forca dhe dashuria brenda tij, t`i arrijë ato qe i dëshiron dhe kur e lyp situata eshte i gatshem te veproi edhe me qmimin e vdekjës. Populli që nuk dinë dhe nuk e ka të kjartë se çka donë, e ka per detyre elita politike dhe ajo intelektuale, t`ia zgjoi nga gjumi e t`i inkurajoj forcat e pergjumura brenda tij.                                                                         Nese nuk e kryejne misionin e vete me ndere, qe u takon moralisht e kombtarisht elites politike dhe asaje intelektuale, nuk eshte e quditshme qe i mungone popullit vullneti, guximi, deshira, dashuria, menquria dhe forca, me i arritë ato që i dëshiron, duke pajtuar me jetën nën robëri, i nënshtruar, i varfëruar dhe i vdekur për së gjalli, nën qizmën e fqinjeve tane pushtues dhe nën makinacionet e ndryshme mashtruese e keqëbërse qe dalin nga faktoret e jashtem dhe elita jone politike e ajo intelektuale.
Lexuesi im i dashur, ka ardhe koha të dijmë e të kuptojmë se çka po deshirojme si popull si elite politike e intelektuale, nëse nuk kemi dëshirë te vdesim për së gjalli nën qizmën e pushtuesëve tanë dhe nën tutelen e mashtruesve dhe keqbërsve qe nuk jane te paktë në mesin e elitave te ndryshme politike e intelektuale, qe po veprojne ne dem te interesave tona te perbashkta kombtare. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje