Ashtu si sillemi me njerezit, sillen me ne ata

Sa shume fitojme ne jete nese njerezve u dhurojme respkekt, mirekuptim, solidarizim, shoqeri,perkrahje dhe dashuri. Me te vertete duke ua bere sado pak jeten e lumtur atyre qe komunikojme, bashkpunojme dhe jetojme me ta, po ashtu e bejme te lumtur edhe jeten tone personale.
Per te fituar sa me shume shoke, miqe e dashamire ne mesin e njerezve, duhet treguar atyre se per ta ndjejme diqka dhe sinqerisht interesohemi per problemet dhe hallet e tyre jetesore, qe edhe ata te ndjejne diçka per neve dhe te interesohen sa do pak per problemet dhe hallet tona.

Do te ishte gabim i madh kur komunikojme, bashkpunojme dhe jetojme se bashku me njerezit, t`ua imponojme atyre te interesohen vetem per problemet dhe shqetesimet tona, kurse ne te mos interesohemi fare per problemet dhe hallet e tyre.
Kjo menyre e sjelljes me njerez, më shume i largon ata prej nesh se sa i ofron, sepse askush nuk interesohet me shume per problemet dhe hallet e tjereve, se sa qe interesohet per problemet dhe hallet e veta. Kete dukuri duhet t´a kemi parasysh gjithe here kur komunikojme, bashkpunojme e jetojme se bashku me njerezit, nese nuk dojme te shkaktojme iritim para tyre dhe nese nuk dojme ti humbim familjaret,te afermit, farefisin, miqte dhe dashamiret tane.                                                                                                                                                                                                                                               Nga sjelljet dhe veprimet e pamatura, rrjedhin te gjitha te keqijat njerezore. Duhet t´a njohim mire natyren e njeriut, qe te na mundesohet te interesohemi sinqerisht per ata, per te afermit tane dhe per secilin qe komunikojme, bashkpunojme e jetojme se bashku me ta, duke dhene çdo gje nga vetja, qe sado pak t´i ndihmojme e ti perkrahim ata qe kane nevoje dhe e meritojne perkrahjen, respektin dhe dashurine tone.Sa ma shume qe interesohemi per tjeret, per hallet e problemet e tyre, aqe ma shume tjeret interesohen per per hallet e problemet tona dhe sukseset do te jene  me doemos evidente, duke rezultuar jete më e lumtur dhe autoritet më i madh e respekt mes tjereve, miqeve, farefisit dhe familjareve.Natyra e njeriut eshte e tille, kur tjeret tregojne interesim per te, ai tregon ne te shumten e rasteve interesim per tjeret, perjashtuar rastet e njerzeve qe jane te mbushur me krime, me pune te pandershme e te ndyra.                                                                                                                                                                    Lexusi im i dashur, ashtu si sillemi me tjeret, tjeret sillen me ne. Sjelljet mes njerzeve duhet bere sipas merites se tyre. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje