Ankthi dhe fobite serbo-greke e ato sllavo-ruse kundër shqiptarëve përplot agresivitet gjenocidal

26. 06. 2018-ripostim

Librat e zinjë të mbushura me rrena, sharje, shpifje e banalizime tjera poshtëruese për shqiptaret quheshin libra “te bardhe”, nga qarqet “shkencore” në Beograd, Podgorice, Maqedonin Veriore, Athine dhe Moske. “Shqiptarët dhe Fuqitë e Mëdha” i autorit serb Vladan Gjorgjeviq, është shembulli më tipik i librave që fabrikohen kundër shqiptarëve nga qarqet “shkencore”, kishtare e politike sllavo-greke të përmendura më lartë, i shkruar më 28 janar 1913, dhe i cilesuar si libër i “ bardhe” në mesin e librave tjerë të “ bardhe”, edhe pse në këtë libër, si në librat tjerë shkruhet, paragjykohet e shpifet zi e më zi kundër shqiptarëve.

Vlladan Gjorgjeviq me etikën e tijë të ultë sllave, ofron paragjykime e shpifje të rënda prej një snobi, njëjtë si snobistët sllavo-grek në librat tjerë që i kanë prodhuar kundër shqiptareve, duke i paragjykuar ata “si derra që zhgrryhen në flligshti plehu e gjaku”, “ si të zhytur në sëmundje të rënda të tokës dhe të mbërthyer nga zjarrmia e vrasjes, vetvrasjes dhe epsheve kanibaliste”. “Të harruar nga zoti e robi”, “ si krijesa të përçudnuara, që na paskan ardhë drejtpërdrejt nga parahistoria njerëzore dhe i paskan pare tek mbaheshin me bishtin e tyre nëpër pemë”.

Sipas snobistit Vladan Gjorgjeviq e viqëve tjerë snob me etikë të ultë aspak njerëzore sllave, shqiptaret paragjykoheshin si “egersira” dhe:” Egërsirat, doemos, nuk mund të kene gjuhë, histori, as figura historike, as shtet, as komb”. “Artin dhe ndjenjat njerëzore nuk i njihnin, as lirikën, as epikën.Të ndarë mes veti, atje ku ndaheshin në lashtësi ilirët dhe epirotët, gegët dhe toskët, të cilet kishin shkuar aq large në ndarje sa ngordhnin nga dëshira për të vrarë e zhdukur njëri- tjetrin”.

Kështu vepronin e po veprojnë snobistët e ndryshëm sllav e grek, me ritëm të njëjtë si snobisti specifik Vlladan Gjorgjeviq, duke ua vjedhur e përçudnuar të kaluarën historike, gjuhësore, kulturore, shpirtërore e traditat e shqiptarëve dhe ilirëve, me shpresën që tu errësohej e ardhmja dhe tu zhduken gjurmet e tyre të lashta, si një popull më i lashtë e më i ngritur për kohen mes popujve tjerë, e mos të flasim për ardhacakët pa bishta e pa brina, me kokë plotë snobizëm e egërsirë dhe të ndyrë plotësisht në shpirt, ardhur në trojet tona të gadishullit Ilirik.

Pa pikën e turpit, snobisti në fjalë, si snobistët tjerë sllavo-grek, në librin e tijë dhe magjinë e zezë autoriale kundër të kaluarës sonë, përrallat mitike e paragjykemet snobiste të sajuara, i shëndrron në histori, kurse të vërtetën historike të iliro- shqiptarëve përpiqet kot ti shëndrron në përralla, për ta sheruar etjen snobiste me gjak shqiptari e tokë të tij. Ky snobist, si snobistët tjere greko-sllav, nuk do të merrej me shqiptarët, nëse nuk do të ishte brenga fashiste e gjenocidale kundër shumimit të shqiptarëve në trojet e veta, i cili konsiderohet si rrezik për Serbinë e sllavët fashist, gjakatar e gjenocidal së bashku me Greqinë fashiste poashtu gjenocidale, mu në zemër të mbretërisë mesjetare serbe, që pati vdekur me kohën, por që ishte ringjallur si me magji ndër tempuj të trashëguar me urrejtje plot myk e kalb kundërmues antinjerëzor!

Pas ritualeve magjike dhe fabrikimit të miteve, kjo mbretëri e turpshme, fashiste, gjakatare e gjenocidale e ringjallur, filloi të ushqehet prap me tehun e bajonetave përgjakur me gjak shqiptari dhe krimit të paparë kundë në botë, ra mbi trupin e kombit shqiptar, i cili jetonte e po jeton në trojet e veta. Krejtë kjo blojë me trupat e shqiptarëve, fëmijëve të tyre, grave e burrave u demonstrue para syve të Europës, atëherë e tani, e cila ishte e mbushur dhe është me borell e lajçak pa shpirt e ndërgjegje njerëzore, i shpërblyen me tokat tona dhe prap po përpiqen ti shpëblejnë, në emër të lirisë, demokracisë, barazisë e humanizmit!

Lexuesi im i dashur, lexoje me vemendje Librin e “bardhe” i mbushur përplot me të zezat e snobistit dhe kriminelit serb të Vladan Gjorgjeviqit,”Shqiptaret dhe Fuqite e Medha”, shkruar me 28 janar 1913, nëse don të kuptosh dredhite greko-sllave dhe përkrahesit e tyre europian borelloviqët e lajqakoviqët, dhe grenelloviqët amerikan kundër ekzistencës shqiptare dhe fallsifikimit të historise dhe trojeve tona. I juaj mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje