Po përpiqem të aftësohem, ti mbaj fort e drejtë në duarë frejtë e jetës sime

30. 07. 2022
Unë bëj përpjekje të vazhdushme të jem më i kualifikuari në botë, që të aftësohem ti mbajë në duarë, pa ndërmjetësimin e askujt, frejte e jetës sime. Askush tjetër në botë, nuk e posedon kualifikimin e aftësinë që e posedoi unë për jetën time. Disa muajn vetëm përkohsisht të më japin udhezime, por kurrsesi, ti mbajnë në duarë frejtë e jetës sime, ata i mbaj vet.
Nuk i thuhet jetë normale, efektive, e këndëshme dhe e dinjitetshme, jetës së atij e asaj, që ia mbajnë tjerët frejtë e jetës së tyre përsonale, në vend që ti mbaj vetë ai apo ajo. Askush në botë nuk posedon me atë potenciol njohës, me ato aftësi e shkathtësi të ndjeshme, që ti ofroi tjerëve jetë komode, të qetë, të rehatshme e të dinjitetshme.
Për këto shkaqe, është mëse e domosdoshm të perpiqemi gjatë gjithë jetës të aftësohemi mirë e më mirë, ti mbajmë në duarë tona frejtë e jetës prsonale, që mos të lejojmë për asnjë qast, atë jetë që na ofrojnë tjerët, sepse ajo nuk është jetë, por e kundërta e sajë, jetë e zbrazët, e pamotivuar, e pavullnetshme dhe jetë e pa dashuruar.
Jeta e padashuruar është e mundimshme, e turturueshme, e mërzitshme dhe zhgënjyse. Jetë të tillë e më të vështirë na jellë jeta, që naj marrin tjerët frejtë e sajë. Sa shumë njezë ka kjo botë, qe i lejojnë tjerët tua marrin në duar frejtë e jetës së tyre përsonale, por edhe sa shum heqin!
I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje