Pala kosovare ne dialog me Serbine beri shume leshime, edhe pse Serbia nuk ka ndryshuar aspak qendrimet e saj kunder Kosoves

  1. 06. 2022

Pala kosovare ne dialog me Serbine ka bere vazhdimishte leshime ne favor te saje, ndersa ajo ka qendruar e pa lekundur ne qendrimet e veta ndaj Kosoves, shtetit te saje dhe ndaj Rezolutes 1244. Qendrimet jo parimore te BE-s benin padrejtesishte presion ndaj pales kosovare ne dialog, kurse ndaj Serbise pushtuse e gjakatare, nuk e benin kete presion, duke mos e trazuar aspak ate ne qendrimet e saja kunder Kosoves, shtetit dhe nderhyrjes ne punet e brendeshme te saje nga ajo.

Keto leshime qyqare e te pa pergjegjeshme i vejn para pergjegjesis ata qe e kane udhehequr dialogun me palen dialogues te Serbise. Per menyren defanzive se si e kane udhehequr dialogun, pala jone dialogues duhet te jep pergjegjesi para organeve te drejtesise dhe ta merr denimin e merituar, si akte tradhtie ndaj Kosoves e ndaj popullit te saje, duke mos i mbrojtur aspak interesat kombtare e shtetnore te tyre.

Nuk mund ti ikin as sesi pergjegjesise ata qe e neshkruan marreveshjen e“asociacionit te komunave me shumice serbe”, ata qe e neshshkruan marrveshjen e “dermakacionit me Malin e Zi, ku i humbi Kosova mbi 8200 hektar toke, ata qe e nenshkruan marrveshjen per “teritorin ekstra” dedikuar  kishave ortodokse te uzurpuara nga ana e Serbise , me rastin e pushtimit te Kosoves dhe kolonizimit te saje me kolon serbo-malaze te ardhur nga viset e ndryshme jugosllave dhe shume leshime tjera ne dem te Kosoves, shtetit dhe ne dem te popullates se saje, edhe pse kan patur mundesi te medha e te drejte te mos i bejn keto leshime te turpshme e shume te demshme vetvrasese. I juaj, mesauesi Ise

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje