Shume shpifje, paragjykime, gjykime hipotetike e stigmatizim rreth “ekstremizmit” fetar te shqiptareve

19. 04. 2018-ripostim
Le te kuptojne njeher e mire ata zera shqipfoles, se ska ekstremizem më te madh ne bote kunder shqiptareve, se sa ekstremizmi fetar e politik serb, grek, maqedon dhe ai malazez!
Ta bejne nje krahasim po deshen, te gjithe ata zera te mjere ”intelektual”, “fetar” e klerik te “feve”, propagandues kunder popullit te vete, se ku po manifeston ekstremizem fetar e politik populli shqiptar?! Kunder kujte po e bene kete “ekstremizem” ky popull, qe aqe shume po etiketohet, paragjykohet e stigmatizohet si “ekstremist” fetare, xhihadist, fundamentalist, kanibalist, ISIS e muxhahidin, shoqeruar fatkeqesisht edhe me disa mjete te informimit nga Shqiperia e nga Kosova, se bashku me disa koka te kalbura “intelektuale”, mbushur me fanatizem fetar e fanatizem politik dhee shkurtpamesi, duke iu drejtuar popullit te vete padrejtesisht e panjerzishte me shpifje, etiketime, paragjykime, gjykime hipotetike e stigmatizim si ekstremist fetare e politik, sipas qisa qarqeve propagantistike antishqiptare.
Eshte e pamundeshme, e pandershme dhe jo njerezore te barazohen shpifjet, etiketimet, paragjykimet e stigmatizimet qe po i behen popullit shqiptar mbi baza fetare, me veprimet reale ekstremiste fetare e politike, qe i kane bere dhe po i bejne pushtuesit tane greko-sllavo-ortodoks, e sidomos serbet dhe greket fashist kunder shqiptareve, te cilet mbeshteten e ndihmohen ne menyre te organizuar nga akademite e tyre, nga shteti, policia e ushtria, nga politika fashiste e tyre, nga Rusia e nga Europa ne dem te jetes se shqiptareve, ne dem te maralit te tyre, ne dem te ekzistences dhe ne dem te teritoreve tona, ku po jetojme e po gjallerojme ne menyren e sizifit te te jetuarit.
Ne si te paragjykuar e te stigmatizuar si te ashtuquajtur popull ekstremist fetar apo ideologjik, linde pyetja per ata zera te mjere, qe ta marrin nje shembull nga ekstremizamat tone te shpifura, te etiketuara, paragjykuara e stigmatizuara, nga zera shpifes, cilit popull ia derguam bijte dhe bijat e tije kufoma te prera, te masakruara, te poshtruara ne shtepite e tyre, siq naj pruan neve dhe naj lane tek dera bijte e vrare ne sherbimin ushtarak serbo-jugosllav, naj lane verdalle kufomat maleve, arave, fushave, moqaleve, puseve, te djegur e te pjekur per se gjalli dhe te masaskruar e te varur neper drunje?!
Ka ndoj rast ne histori qe kemi bere vepra te tilla si komb, apo si ekstremist fetar e ideologjik?! Cilit popull ia kemi prer femijet ne fyt, ia kemi nxjerr me bajonet frytin nenave shtatezena nga barku i tyre, siq bene me neve ekstremistet fetar e ideologjik greko-sllavo-ortodoks?!
Cilit popull ia kemi dhunuar si komb grate dhe vajzat e tyre, siq naj kane dhunuar neve?! Cilit popull ia kemi djegur shtepite, ia kemi rrembyer pasurine, ia kemi ndare teritorin, ia kemi uzurpuar arat e livadhet dhe ia kemi vrar kafshet na shtalle e neper fusha, siq na kane vrare e djegur neve, para syve te botes dhe Europes plake e raciste, siq e ka quajtur Daniel Server qajen e saje ndaj shqiptareve?!
Une po befasohem. se kush po i pergatit keta zera te mjere, qe po perhapin propagande kunder shqiptareve dhe besimeve te tyre fetare, sipas qellimeve propagandistike te qarqeve antishqiptare?!
Keta te ashtuquajtur “ekstremist” shqiptare, sipas paragjykimeve, shpifjeve e etiketimeve stigmatizuse, te disa kukovajkave shqipfolese, cilen masaker e bene kunder pupujve tjere, siq kane bere pushtuesit tane greko-sllavo-ortodoks, turqe e romak me ne, si tek jasharajt ne drenas, ne reqak, ne cdo qytet, ne cdo lagje, ne cdo komune, ne cdo teritor shqiptar, ne Cameri, ne Janin, ne maqedoni, ne serbi, ne mal te zi, ne Shqiperi, ne Iliri e ne Dardani, qe nga pushtimet e ILIRISË e deri me sote, me pushtime, masakra e gjenocid sistematik te Shqiperise etnike?!
Ka valle ndoj informacion kush nga kukovajkat shqipfolese per “ekstremistet” shqiptar te ashtuquajtur dhe te paragjykuar, se ne cilin teritor shqiptaret “ekstremist” sollen masakra kunder fqinjeve te tyre pushtues, qe e bene ndoj masaker te tille, siq edhe eshte bere masakra ne Tivar e masakra tjera te panumerta kunder shqiptareve?!
Jo, kukovajka shqipfolese, mos e etiketoni kombin shqiptare, mos e paragjykoni, mos e shpifni dhe mos e stigmatizoni si “ekstremist” fetar e politik, sipas deshires dhe qellimit te qarqeve propaganduse antishqiptare, sepse nuk ka bere populli shqiptar kurren e kurres ne historine e tij mijavjeqare, masakra kunder popujve tjere e kunder fqinjeve te vete, siq bene tjeret dhe fqinjet tane grekosllavo-ortodoks me ne!
Kur e them kete, nuk e kam ndermend te socializohem me ndoj rast ekstrem individual, qe eshte paguar nga qarqe te ndryshme antishqiptare dhe antinjerezore, edhe pse ende nuk ka asnje fakt per demet e tyre ekstreme masive kunder fqinjeve tane, qe e kane bere shqiptaret, duke u mbeshtete mbi baza fetare, politike, regjionale apo kombetare.
Jam kunder te gjitha ekstremizmave fetar ne te gjithe boten, kunder ekstremizmave ideologjik te nje kombi kunder kombit tjeter dhe kunder ekstremizmave politike uzurpuse e plaqkitese te teritoreve te huaja e pasurise se tyre, siq naj kane uzurpuar teritoret tona e pasurine ekstremistet fetar, politik e kombetare greko-sllavet-ortodoks.
Uroi qe kukovajkat shqipfolese ne mesin tone kombtar te mbushen mend njehere e mire dhe mos ta etiketojne, paragjykojne, ta shpifin e ta stigmatizojne popullin shqiptar, si “ekstremist” fetar, politik dhe regjonal, sipas qelimeve propagandistike te qarqeve te ndryshme antishqiptare, sepse nuk kemi qene kurre ekstremiste ne asnje rast historik te njerezimit dhe nuk jemi, pos neve qe iu kemi ekspozuar shekuj me radhe, ekstremizmave latino-romak, greko-bizantin, turko-aziatik , sidos ekstremizmit sllavo- ortodoks. I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje