Jemi me teper se sa dukemi ne jete para tjereve

4. 04. 2022
Derisa ta kuptojme se jemi më teper se sa dukemi ne jete, nuk marrim vendime qe na mundesojne ta ndryshojme çdo aspekt vendimtar te jetes sone, te mos mbetemi keta qe jemi, por te behemi ata qe deshirojme dhe mujm te behemi. Per me njohte e me kuptuar veten, duhet angazhim sitematik e shume serioz gjate jetes, per ndryshe e genjejm veten se jemi dikushi, edhe pse mbesim pak kushi, sepse posedojme potencial shume me te madh per brenda seq mendojme.
Sa po ta kuptojme se jemi më teper se sa dukemi, marrim vendime te mos mbetemi më pak se sa kemi mundesi te behemi. Po e beme shprehi te jetes te ndryshojme per mire, nuk pranojme kurre te jemi keta qe dukemi per momentin. Vertete brenda nesh, gjanden te fjetura potenciale, talente, force, fuqi, vellnet, deshire e dashuri, qe mezi presin ti zgjojme nga gjumi e ti perdorim per te miren tone gjate jetes.
Sa e sa talente shuhen ne mesin e njerzve te botes pa dale ne drite mrekullia e tyre, sa e sa familje, institucione, biznese e sa e sa shtete e kombe, sa e sa kultura e zakone shkaterrohen, per shkak qe nuk marrin vendime ta ndryshojne strategjine e menyres se veprimit, menyres se te jetuarit dhe pajtojne me statuskvone e nivelit te ulte te te vepruarit per te bere jete, te pa lumtur e pa dinjitet! I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje