Perpos nga pushtusit e keqja na vie edhe nga vetevetja

11. 03. 2022
Armiku me i madh i njeriut eshte vetvetja, kane thene dietaret. Çdo e keqe vjen nga mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet dhe sjelljet tona egoiste, te pandershme, te paedukuara, te ndotura, jo humane, jo sociale, jo kombtare dhe jo njerzore, tersishte shkaterruse, krahasuar me sjelljet normale te qenjeve njerezore. Po ashtu, e keqja na vjen kure nuk e kuptojme ku jemi, ku po shkojme, cka po bejme dhe çka po deshirojme…!?
Shkaku i ketyre te keqijave, gjithnje e me shume po shtohet numri i te papuneve ne mesin tone shoqeror e kombtar, po shtohet varferia, po humbin shpresat per jete normale, po e marrin boten ne sy te rijte tane, duke u larguar nga vendlinja e tyre per nje cope buke , kurse te pangopurit, nuk lene rrase pa rrotulluar per keq qe t’i punesojne, e ti shperblejn me nga dy, tre, kater, pes, gjashte e ma shume vende pune, familjaret, farefisin, dajallaret, xhaxhallaret, baxhanaket e baxhanakeshat, tezaket e tezajkat dhe shfalerkat e tyre, edhe pse nuk i meritojne fare ato vende pune as profesionalisht, as politikishte, as moralisht e as kombtarisht, sepse askush ne bote nuk eshte i pergatitur profesionalisht, politikishte, moralishte e as kombtarishte, per dy, tri, kater, pes, gjashte e ma shume vende te punes.
Krejte keto te kqija qe po na ndodhin, po behen ne emer te popullit, patriotizmit, ne emer te clirimtareve, e deshmoreve, edhe pse shume femij e familje te deshmoreve, i kane lene me gishta ne goje dhe ne meshiren e pameshirshme te kohes dhe politikes, “drejtesise” e “demokracis”, edhe pse askush nuk po e qane koken per drejtesi, demokraci e barazi, perpos synimit te largohen sa ma pare nga menyra e te jetuarit varfer, qe te bejne jete pashaj dhe te shkrryejne nga te gjitha ante, ne dem te tjereve te jetojne normal, natyrshem e njerzishte.
Sa e panjerzishme eshte te bejme sjellje te tilla qe i shkatojne shoqerise, shtetit dhe atdheut tone te kqija, shkatrrime, demolime dhe varferi mes njerzeve, te cilat, nuk jane te pakta ne mesin tone kombtar, fatkeqesishte! Per qudi, ne te njejten menyre sillen edhe pushtusit, mos edhe me keq, per ta deshmuar forcen e pushtimit dhe per te deshmuar se “njeriu per njeriun eshte ujk”. I juaj, mesuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje