Mos merr nga tjeret me shume seq u japish atyre, sepse eshte jo njerezore

3. 12. 2021
Ta ndash me tjeret ate qe e meson dhe e din, pasqyron shendetin tende normal altruist, human, social, moral e kombtar qe e posedon. Te mos e besh kete eshte njesoi sikur te mos mesosh e te mos dish asgje, duke pajtuar me nje nivel te ulte te shendetit tuaj altruist, human, social, moral e kombtar.
Te mos e ndash me tjeret e te mos e zbatosh ne jete ate qe e meson dhe e din, e ke ngarkuar veten kot me gjera te cilat vdesin brenda teje, pa e pare driten mes tjereve e pa u sherbyer atyre. Kete veprim e bejne egoistet jo altruistet, te cilet ma shume marrin nga tjeret sesa kane mundesi , zemer e shpirte tu japin atyre.
Ata qe marrin ma shume se sa u japin tjereve karakterizojne nje shoqeri te smuar rende, mes te ciles mbizoteron egoizmi ne raport me altruizmin, mbizotron amoraliteti ne raport me moralin, karakterizon nje shoqeri ku mbizotron asocialja, ahumanja, jokombtarja, nje shoqeri ku mbizotron korupcionoi, nepotizmi dhe krimi i organizuar politik, ekonomik, shendetesor, arsimor, kulturor, shkencor e krimi juridik.
Nuk marrin ma shume nga tjeret seq u japin atyre, ata te cilet i karakterizon altruizmi dhe e kane ne shpirt e ne gjak ate, i karakterizon dhe e kane ne gjak e ne zemer humanizmin, moralin dhe ndjenjen kombtare, e kane ne gjak e ne shpirt diturine, respektin, mirekuptimin, tolerancen, bashkpunimin dhe dashurine ndaj tjereve, ndaj atdheut dhe ndaj shtetit te tyre.
Nese mbizotrojne tipat e ktyre njerzeve ne nje shoqeri te caktuar, percaktojne shume kjarte nje shoqeri te cilen nuk e kane kapluar smundjet e ndryshme kancerogjene per perspektiven e saje ne jete. I juaj, mesuesi Ise.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje