Nuk ndryshohen situatat ne menyre efektive, pa e ndryshuar me pare veten

1. 12. 2021
Dersa ta kuptojme se per ta ndryshuar nje situate ne menyre efektive e jo ne dem tonin, por per favore personale, profesionale, familjare, institucionale, shoqerore, shtetnore e kombtare dhe situata tjera te ndryshme e te rendesishme, me pare eshte e domosdoshme ta ndryshojme veten e pastaj situatat, per te cilat jemi pergjegjes dhe kemi potencial intelektual, profesionale, moral e kombtar.
Per ta ndryshuar veten ne menyre sa me efikase eshte e domosdoshme, fillimishte ta ndryshojme menyren e perceptimeve te situatave te ndryshme qe duhet te ndryshohen, sepse nga menyra e te perceptuarit qe ua bejme situatave ne fjale, varen mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet dhe veprimet tona gjate jetes neper situate te ndryshme, te cilat ndikojne ne zgjidhjen e favorshme apo ne zgjidhjen e demshme te tyre.
Menyra e mendimeve, bindjeve, besimeve, pikepamjeve dhe veprimeve tona, percakton edhe menyren e deshires, vullnetit, guximit, qendreses, menqurise dhe menyren e dashurise, te cilat se bashku mundesojne menyren e ndryshimit efikas apo jo, te vetes sone dhe menyren e ndryshimit te situatave me te cilat rrethohemi.
Ky parim i ndryshimit eshte shume i vlefshem, i domosdoshem dhe efikas te perdoret ne ndryshimin personal, profesional, familjar, institucional, politik, religjioz, shoqeror, shtetnor e kombtar, nese synojme me deshire, vullnet, guxim, menquri, qendrese e dashuri, ti ndryshojme situatat e disfavorshme dhe gjendjen e palakmushme personale, intelektuale, emocionale, humane, morale e kombtare. I jua, mesuesi Ise
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje