Diturite qe i posedojme jane me bindese nese depertojne permes nje zemere e shpirti te paster

27. 10. 2021
Nese njohurite tona nuk depertojne permes zemres e shpirtit tone te paster, nuk kane vlere, sepse ndikimi i tyre eshte i pamundshem apo minimal. Po su dham zemer e shpirte te paster mendimeve, bindjeve, besimeve, pikepamjeve e veprimeve tona, ato nuk do te shkelqejne neper meset e ndryshme te errta tek tjeret e as ne shpirtin e ne zemren tone personale.
Po qe se mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet e veprimet personale nuk depertojn permes zemres e shpirtit tone te paster, ne do te mbesim persona te ftoht e te hekurt ne raport me boten, familjen dhe kombin, duke u fokusuar vetem ne plotesimin e egos se smuar personale.
Politikani, gjykatesi, mjeku, mesuesi, ekonomisti, juristi, ingjinjeri, piktori, poeti, muzikanti biznismeni, punetori, ushtaraku, polici dhe kleriku fetar, po si lidhen mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet dhe veprimet e veta me nje zemer e shpirt te paster e fisnik, e shkatrrojne dhe e turperojne shtetin, kombin, drejtesine, shendetesin, arsimin, ekonomine, kulturen, shkencen, biznesin, bujqesine, ushtrine, policine dhe fene, se bashku me tempujt e ndryshem qe i posedojne ato.
Do te ishte ne nderin tone personal, familjar dhe kombetar ti orientojme mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet dhe veprimet tona, qe te depertojne mes permes nje zemre e shpirti te paster, fisnik, human, moral e kombetar, per te qene ato me bindese, me funksionale e me depertuse tek zemra e shpirti i tjereve. I juaj mesuesi Ise
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje