Ne shqiptaret kemi nevoj te madhe te edukohemi e te arsimohemi ne trend me kohen

21. 10. 2021
Sa shume na duhet ne shqiptareve te edukohemi, arsimohemi dhe te paisemi me dituri, shprehi e shkathtesi te pergjithshme e profesionale per pune politike, ekonomike, shendetesore, arsimore e juridike. Mungesa e edukates, diturise, deshires, vullnetit, shprehive e shkathtesive per pune te mirefillte ne politike, ekonomi, arsim e drejtesi, i ka sjelle e po i sjelle deme te medha vendit, shtetit dhe popullit shqiptar ne pergjhithesi.
Mungesa e dashurise, respektit, mirekuptimit, tolerances, bashkpunimit e solidaritetit mes nesh, ka sjelle e po sjelle tek ne ngatrresa, perqarje, fyerje, keqkuptime, mos unitet e vellavrasje, qe po e dobsojne me te madhe mireqenjen tone kombtare e njerezore. Shkurt shprehur, vetvrasje dhe veteshkatrrim marramendes, duke eliminuar veten kolektivishte nga ndikimi e mirevajtja e skenes sone te pergjithshme jetesore.
Pa posedimin e virtyteve te larta njerezore te cilat u permenden me larte, do ta kemi veshtire dhe te pamundeshme, organizimin e nje jete normale, formimin e nje shteti me tradita kombtare, humane e njerzore, qe i mbrone interesat e qytetareve te vete dhe kufijte e vendit, mes ketyre rrethimeve te vrazhda nga fqinjet tane pushtues greko-sllav, te cilet po bashkpunojne ngushte me tradhtaret e kombit kunder interesave te shqiptareve. I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje