Ata qe kane hyre ne zonen e rehatise jane kundershtar te ndryshimeve

17. 04. 2021
Sa me shume qe i perserisim te njejtat mendime, bindje, besime e pikepamje, sa me shume qe i perserisim te njejtat zgjedhje e zgjidhje, te njejtat pervoja, te njejtat ndjenja e perjetime, te njejtat sjellje e veprime dhe nuk i ndryshojme ato per disa vite, atehete truri yne atashohet apo varet tersishte nga te njejtat procese psikike te perseritura ne vazhdimesi, te cilit i imponohet se bashku me neve te kalojme ne zonen e rehatise, komoditetit dhe dembelellakut.
Sapo te futet truri yne sebashku me neve ne zonen e rehatise, komoditetit dhe dembelleekut, fillojme te behemi kundershtar te ndryshimeve te duhura sipas kerkesave te kohes, duke mbrojte me cdo kushte zonen e rehatise, komoditetit dhe dembelellakut ne te cilen kemi hyre, duke u mjaftuar e duke i mbrojtur me cdo kusht mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet dhe sjelljet tona, te cilat na e kane mbisunduar trurin me procese te perseritura psikike, edhe pse te bezdishme per ne dhe te bezdiseshme edhe me shume per tjeret.
Kjo dukuri e bezdiseshme per trurin tone, per mendimet, bindjet, besimet, per pikepamjet e sjelljet tona ndodh per shkak te perseritjes se shumfishte te njejtave procese psikike per nje kohe te gjate rreth organizimit te proceseve tona te ndryshme jetesore.
Per kete sterkeqje te mendjes, trupit e shpirtit tone shkencat pedagogjike, psikologjike, sociologjike dhe neuropsikologjike kane ardhe deri te konstatimi, se eshte mese i nevojshem ndryshimi sistematik me permbajtje te reja rreth menimeve, bindjeve, besimeve, pikepamjeve dhe sjelljeve tona te ndryshme, qe te mos degradohemi e te sterkeqemi si qenje njerezore te arsyshme. I juaj, mesuesi Ise
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje