Kemi apo jo mbarevajtje te duhur ne evolucionin tone personal, professional, kolektiv e kombtar

 

  1. 04. 2021

 Me mbarvajtje evolutive personale, profesionale, kolektive e kombtare kuptojme zhvillimin sistematik te mendimeve, bindjeve e pikepamjeve tona,  qe  imponojne zgjedhje e zgjidhje te reja, te cilat qojne drejte sjelljeve te reja. Sjelljet e reja pasojne me pervoje te re, qe imponojne perjetime e ndjenja te reja. Perjetimet dhe ndjenjat e reja frymezojne te mendojme ne nje menyre tjeter, me te re dhe me nje standart me te larte, duke e vazhduar zhvillimin sistematik ne ngritje.

Kjo mbarvajtje e zhvillimit ne menyre evolutive ndikon edhe ne neuronet e treurit tone, ne kimine, biologjine e fizologjine tone te brendeshme, ne shendetin e tyre, ne shendetin psikologjik, neuropsikologjik dhe ne shendetin shpirteror, emocional, intelektual, social, human, moral e kombtar, duke formuar tersishte nje karakter e personalitet te rij ne vazhdim, i cili perhere mundeson ndryshimin personal, profesional, kolektiv e kombtar, ne nje realitet te rij, duke u shperlar ne menyre permanente nga mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet, modelet dhe sjelljet e vjetruar te realitetit te vjeter.

Nese nuk kemi mbarjvajtje te duhur evolutive jemi duke kundershtuar me dije apo pa dije, me dashje apo pa dashje ligjet parimore te evolucionit tone personal, professional, kolektiv e kombtar, jemi duke kundershtuar ligjet parimore te evolucionit tone shendetesor, shpirteror, emocional, intelektual, social, human dhe moral, duke denuar veten me nje mbyllje rreth nje karakteri e personaliteti te vjeteruar e te sterkequr tersishte, rreth mendimeve, bindjev, besimeve e pikepamjeve te cilave u ka skaduar koha dhe e pengojne pjekurine tone evolutive. I juaj, mesuesi Ise


Postuar

nga

Etiketa:

Komente

Lini një Përgjigje