Permiresimi i jetes dhe i shendetit tone me fuqine e mendjes pozitive

 

  1. 03. 2021

Hulumtime te shumta shkencore nga fusha e pedagogjise, psikologjise, sociologjise, psikiatrise dhe neuropsikiatrise kane ardhe ne perfundim se mendimet, bindjet, besimet dhe pikepamjet tona pozitive apo negative, optimiste apo pesimiste luajn nje rol te madh ne permiresimin apo ne shkaterrimin e shendetit tone fizik, psikik, shpirteror, emocional, intelektual, moral, social, human, kombtar e njerezor dhe ne permiresimin apo shkaterrimin e kushteve te ndryshme jetesore.

Shendeti fizik e psikik nuk eshte i njejte si te ata me pikepamje optimiste dhe pozitive, si te ata me pikepamje pesimiste e negative. Nuk eshte i njejte as shendeti emocional, intelektual, social, human, moral, kombtar e njerezor, por ndryshojne rrenjesishte mes tyre.

Eshte e pamundur ta ruajne, ta zhvillojne dhe ta persosin njejte shendetin fizik, shpirteror, emocional e intelektual dhe ta ruajn, ta zhvillojne e ta persosin nivelin dhe kushtet e ndryshme jetesore, ata qe kane mendime, bindje, besime e pikepamje optimiste apo pesimiste, positive apo negative.     Rezultatet ndryshojne rrenjesishte tek ata qe jane optimist dhe pozitiv ne ruajtjen, zhvillimin dhe persosjen e shendetit te tyre fizik e psikik dhe ne ruajtjen e nivelit, zhvillimit dhe persosjes se kushteve te ndryshme jetesore, krahasuar me ata qe jane pessimist e negative.

Pikepamjet optimiste e positive sipas hulumtimeve te ndryshme shkencore kane rezultuar shume me te sukseseshme ne ruajtjen, mbrotjen dhe persosjen e shendetit personal ne pergjithesi dhe ne ruajtjen, persosjen e ne ngritjen e standartit jetesor ne vecanti. Kurse e kunderta e kesaje ka ndodhe me ata qe kane poseduar  pikepamje pesimiste dhe negative, duke i veshtiresuar kushtet dhe rrethanat e shendetit te tyre ne pergjithesi dhe duke  i veshtiresuar kushtet dhe rrethanat e ndryshme jetesore ne vecanti.

Si perfundim i kesaj qe tham me larte, permiresimi i jetes dhe i shendetit tone mundesohet permes fuqise se mendjes optimiste e pozitive dhe pengohet e shkaterrohet permes fuqise se mendjes pesimiste e negative. I juaj, mesuesi Ise

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje