E kaluara na percjelle edhe ne te ardhmen nese nuk ndryshojme ne te tashmen

4. 03. 2021
Eshte e pamundeshme te behen ndryshime ne ambientin e jashtem jnetesor dhe ne ambientin e brendshem shpirteror, emocional, intelektual, moral, social, human, kombtar e njerezor, me te njejtat mendime,bindje, besime, pikepamje, me te njejtat zgjedhje, sjellje, pervoja dhe me te njejtat ndjenja, qe i kemi poseduar nga e kaluara.
Pose ndryshuam kete potencial te se kaluares ne te tashmen, e kaluara do na bartet edhe ne te ardhmen tone, me te njejtin potencial, duke i pamundesuar ndryshimet ne ambientin tone te jashtem jetesor dhe te brendshem. Me nje fjale sjellje ne qark dhe mbyllje hermetike duke bere jete me modele e siteme te vjetruara, te cilat jane programuar ne koken tone, pa patur mundesi te reja ta jetojme te tashmen dhe te pergatitemi sadopak per te ardhmen.
Nese shkyqemi nga mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet, sjelljet, shprehite, shkathtesite, modelet e sistemet e vjetruara te programuara ne koken tone dhe nese i menagjojme mire emocionet duke u larguar nga ato negative drejte synimit e perqafimit te emocioneve pozitive, i japim mundesi e force vetit te bejme ndryshime progressive e sistematike, te cilat na mundesojne qe ti perballojme si duhet kerkesat e kohes dhe te jemi konkurente te forte ne tregun bashkohor. I juaj, mesuesi Ise
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje