Si mund ta ndryshojme e formesojme qenjen tone fizike e psikologjike

1. 03. 2021
Eshte mire ta kuptojme sa me pare se sipas formes, cilesise e permbajtjes se ndijimeve, perceptimeve, mendimeve, bindjeve , besimeve e pikepamjeve tona personale ndryshon, formesohet, rritet, ndertohet dhe transformohet edhe qenja jone biologjike, fiziologjike, psikologjike, neurologjike, shpirtnore, emocionale, intelektuale, morale, sociuale, humane, njerezore e kombtare.
Pasi t`i kuptojme mire e drejte keto procese qe u permenden me larte, eshte mire ti ndryshojme, ti ngrisim e ti transformojme sipas kerkeses se kohes dhe ta bejme ndryshimin e atyre dukurive negative e te vjetruara, duke i zavendesuar ato me procese e dukuiri te reja sipas kohes dhe sipas nevojave tona personale, familjare, kolektive e kombtare.
Te gjitha keto procese ne fjale kerkojne ne menyre te vazshdushme qe te kemi kujdese e vemendje te shtuar per konsolidimin, ngritjen, persosjen dhe skalitjen e deshires, vullnetit, rrespektit, mirekuptimit, tolerances, bashkpunimit, guximit, menqurise dhe dashgurise sone ne raport me tjeret, familjaret, farefisin, shoqerine, miqesine dhe mbare boten njerezore, me synuimin e permiresimit te raporteve ndernjerezore mes tyre.
Pa mbjelljen, kultivimin, rriten, permiresimin dhe qelnikosjen e ketyre cilesive, qe nenkupton deshiren, vullnertin, rrespektin, mirekuptimin, tolerencen, bashkpunimin, guximin, menqurine dhe dashurine ne boten tone shpirterore, emocionale, intelektuale, morale, sociale, humane, te kota jane perpjekjet per ta ndryshuar per te mire qenjen tone personale, familjare, shoqerore dhe institucionet e ndryshme shoqeroro-polituike, ekonomike, shendetesore, arsimore e juridike. I juaj, mesuesi Ise
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje