Si te mbrohemi nga ndikimi i sugjestioneve negative mashtruse

27. 02. 2021
Sa me te ngritur e te persosur ta kemi mendjen analitike, analogjike dhe kritikuese aq me pak ndikohemi nga sugjestionet mashtruse te te tjereve. Niveli i ulte dhe jo i persosur i mendjes sone analitike, analogjike e kritike, e ngrit tek ne me lehte nivelin ndikues, bindes dhe besues ne sugjestioneve mashtruse, qe tu besojme, te bindemi e te ndikohemi nga premtimet e ndryshme mashtruese prej tjereve.
Qe ti perballojme ne menyre te duhur e efektive dhe te mos bindemi, te mos ndikohemi e te mos besojme lehte ne sugjestionet mashtruse qe na vijne nga tjeret, eshte mire dhe e domosdoshme ti kultivojme e ti persosim ne menyre sistematike mendjen analitike, analogjike dhe kritike, qe na mundesojne ta bejme dallimin me lehte mes genjeshtrave premtuse e te vertetes, ta bejme dallimin mes te bardhes e te zezes, mes te ndershmes e te pandershmes, mes beses e tradhtise e shume gjerave te tjera sugjstionuse mashtruse.
Moskultivimi e mospersosja sistematike e mendjes sone analitike, analogjike dhe kritikuse, na pamundeson ti rrezistojme, ne menyre te duhur sugjestioneve e mashtrimeve qe na vijne nga tjeret e nga rerethana te ndrysheme dhe na pamundesojne te mos bindemi e te mos besojme lehte e te ndikohemi nga to. I juaj mesuesi Ise
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje