Trupi yne eshte me shume seq mendojme

23. o2. 2021
“Trupi jone eshte shume ma shume se nje thes me mish dhe eshtra”, Dr Dawson Church. Do te ishte shume i pavlere ky thes ne dukje e ne forme, po te mos ishin edhe shume thase tjere si pjese perberese e ketij thesi, qe nuk duken e nuk e kane formen fizike si ky thes.
Thesi i botes emocionale e shpirterore, i botes intelektuale e morale, i botes humane e sociale, thesi i botes se deshirave e vullnetit, guximit e rrespektit, mirekuptimit e bashkpunimit, thesi i dashurise e sakrifices, i sistemit nervor qendror e atij autonom vegjetativ, thesi i botes se motiveve e i shqisave tona, te cilet jane pjese perberse e thesit te cekur me larte, kane vlere te pazavendesueshme.
Pa keto pjese perberse nuk do te kishte kurrfar vlere thesi jone me mish e eshtra. Nuk do te kishte kurrfar vlere as jeta jone mes te ciles jetojme e veprojme. Mishit tone dhe eshtrave ia rrisin vleren apo mund edhe tia zbritin, pjeset perberse te thesit ne fjale, qe nuk duken. I juaj, mesuesi Ise
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje