Nuk ecet ne trend me kohen permes modeleve e sistemeve te vjeteruara

 

  1. 02. 2021

Modelet e sistemet jetesore qe jane barte ne kokat tona permes familjes, shkolles, shoqerise dhe mjeteve te ndryshme informative, nuk premtojne vlera per te gjitha kohrate. Ato kerkojne vleresimin tone sistematik dhe ndryshimin e transformimin sipas kerkesave te kohes ne te cilen jetojme.      Ky vleresim e ndryshim sistematik i domosdoshem nuk mund te behet permes mendimeve, bindjeve, besimeve e pikpamjeve tona, permes sjelljeve, shprehive e shkathtesive qe i posedojme Brenda modeleve e sistemeve e sistemeve tona jetesore, te cilave u ka skaduar koha.

Qe te ecim ne trend me kohen dhe tu perballojme sfidave  e pengesave te ndryshme qe na dalin perpara gjate jetes, eshte e domosdoshme ti ndryshojme e transformojme, krahas modeleve e sistemeve jetesore edhe mendimet, bindjet, besimet, sjelljet, shprehite e shkathtesite tone  sipas kerkesave  ne trend me kohen. Po ashtu duhet ndryshuar e transformuar emocionet, vullnetin, guximin, deshirat dhe dashurine, te cilat japing infusion te madhe per ti perballuar ndryshimet e transformimet e ndryshme.

Transformimet qe ecin ne trend me kohen jane te domosdoshme rreth modeleve e sistemeve tona  te ndryshme jetesore, rreth mendimeve, bindjeve, besimeve e pikepemjeve qe na imponojne sjelljet, shprehite e shkathtesite te cilat i perdorim  gjate organizimeve te proceseve te ndryshme jetesore.  Pa keto ndryshime e transformime sistematike qe u permenden me larte, eshte e pamundur ecja ne trend me kohen dhe konkuranca sipas kerkesave te tregut bashkohor. I juaj, mesuesi Ise

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje