Fuqia dhe cilesia e mendimeve, bindjeve dhe besimeve tona mundeson fitore ose humbje per ne

8. 07. 2020

Çdo veprim qe e bejme gjate jetes, stimulim i tij eshte fuqia e cilesia e mendimeve, bindjeve dhe besimeve tona. Sa më e madhe eshte fuqia e cilesia e tyre, aq më i vendosur eshte veprimi yne drerjte arritjes se synimeve e qellimeve qe ia kemi vuar vetes.

Jo gjithehere mendimet, bindjet dhe besimet tona kane fuqi te duhur dhe jane te qelluara, te shendetshme, produktive, vizionare, humane, morale, sociale, kombtare e te njerzishme. Per kete arsye kemi nevoje te madhe te kujdesemi sistematikisht per menyren, sasine, cilesine, thellesine dhe permbajtjen e mendimeve, bindjeve dhe besimeve qe i posedojme brenda vetevetes, sepse fuqia dhe cilesia e veprimit tonë mvaret kryesishte nga niveli i tyre i cili na qone drejte fitoreve ose humbjeve, me dashje apo pa dashje, me dije apo pa dije.

Perkujdesi yne rreth nivelit, fuqise dhe cilesise qe e posedojne mendimet, bindjet e besimet tona, parimisht mundeson qe ti modelojme ne menyre sa më optimale modelet e sistemit tone te organizimit jetesor, ku modelet e vjeteruara qe u ka skaduar koha, i zavendesojme me modele bashkohore qe premtojne knaqshem per kohen, mes te ciles jetojme dhe na mundesojne nje menyre te shendetshme, te njerzishme, humane, morale, sociale e kombtare, te lirohemi nga ndotjet e ndryshme te se kaluares dhe nga niveli i ulte i menyres se te jetuarit.

Nuk duhet te harrojme per asnje qast, se nga niveli, permbajtja, fuqia, sasia dhe cilesia e mendimeve , bindjeve dhe besimeve, mvaret krejtesishte edhe menyra e veprimit tone real apo jo real ndaj vetevetes, familjes, ndaj tjereve, shoqerise, shtetit, atdheut dhe ndaj shendetit fizik, psikik, emocional, intelektual, estetik, social, human, moral, politik e kombtar, te cilat kurorzohen me fitore apo humbje, me drejtesia apo pa te, etj. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje