Nuk pritet zgjidhje parimore per Kosoven pa respektimin e parimeve ne dialog me Serbinë

10. 06. 2020

Kosoves historikishte i eshte imponuar zgjidhje jo parimore e konfliktit mes agresorit, e saje, sepse pala ndermjetesues perhere ka anuar zgjidhjen e konfliktit ne favor te agresorit e ne dem te Kosoves, ku agresori eshte shperblyer e viktima eshte ndeshkuar.

Kete fenomen jo parimor, si po duket pala shqiptaret nuk e kane kuptuar dhe nuk e kane ndermende ta kuptojne ende, pa dije, apo me dije dhe vullnetin e tyre djallezor, duke quar popullin drejte litarit per varje, qe i kurdisej më pare e po i kurdiset edhe tani.

Po e shiquam rrjedhjen e ngjarjeve mes Kosoves dhe agresoreve te saje, qe nga pushtimet romak e deri me sote, konfliktet e shkaktuara nga agresori i saje, jane zgjidhur jo parimishte, duke shperblyer agresorin ne dem te viktimes, e cila ndeshkohej per vdekje.

Shembuj te ketij fenomeni joparimor, e aspak njerezor, te zgjidhjes se konflikteve mes Kosoves e agresoreve te saje, jane te shumte si: “Kongresi i Berlinit”,” Paça e Shen Stefanit”, “ Konferenca e Londres”, “Mbledhja e AVNOIT”, “ Liga e dyte e Prizerenit” dhe shume e shume takime para e prapa tyre, qe kane deshmuar qasje jo parimore e tragjike gjate zgjidhjes se problemeve mes agresorit te Kosoves dhe popullit shqiptar ne pergjithesi.

Se fundmi edhe trupat e NATOS kure hyne ne Kosove, deshmuan haptas synimin djallezor per ta coptuar edhe metej Kosoven dhe popullaten e saje, sidomos me intervenimin e trupave te Kforit Fancez, i cili paturpesishte favorizonte joparimishte agresoret serb ne dem te popullates shqiptare qe jetonte ne veri te Kosoves dhe ne dem te teritorit te saje me ndarjen e Mitrovices mes per mes Ures se Ibrit, duke i penguar shqiptaret te kthehen ne trojet e shtepite e veta, ne bashkpunim KFORI Francez me enkalvat serbe, qe synonin kolonizimin e pjeses veriore te Kosoves me kolon serb, te ikur nga zonat e luftes qe ndodhen ne ish Jugosllavi, per tu shpetuar ndeshkimve per krimet qe i kishin bere atj neper zona te luftes, me qellim te paramenduar qe ta kolonizojne Kosoven Veriore.

Po ashtu u deshmuan edhe negociatat e Kosoves me Serbine, te cilat u shendrruan nga negociat teknike ne negociata djallezore politike, me synimin qe ta zhveshin Kosoven hap pas hapi nga elementi shtetnor e ushtarak, qe ti plaqkisin djallezisht pjese te teritorit te saje, qe ti imponojne themelimin e asociocionit te komunave serbe, qe tia imponojne nenshkrimin per Ekstra teritor, si plaçke ne sherbim te kishave serbe, e marifetllyqe tjera ne dem te Kosoves e shtetit te saje.

Edhe dialogu ne ardhje mes Kosoves e Serbise po e deshmon mbrendine e vete joparimor ndaj Kosoves, te ciles iu imponua heqja 100% e takses dhe reciprocitetit ndaj Serbise, si kushte per ti filluar bisedimet me te. Ndersa Serbise si agresor i yni, asnje kusht nuk po i vihet per bisedime me Kosoven , qe se shpejti pritet te fillojne.

Si pasoj e shkeljes se parimeve ne negociata te barabarta mes dy shteteve, genjehet shume populli shqiptar, nese pret favore mes ketyre negociatave, parimishte te deformuara, te cilat do te zhvillohen me kete qeveri te Kosoves, si pale negocuse, e cila ka faliminetuar qe ne fillim, nen diktatin e Thaçit, Mustafes , Vuçiçit dhe pales ndermjetesues nderkombtare. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje