Kompromis apo kompromentim, perfituam gjate dialogut Kosove Serb

7. o5. 2020

Kompromisi ka te bej me realizimin e te drejtave te barabarta mes paleve ne dialog dhe realizimin e kerkesave qe vertete u takojne paleve. Kompromentimi ka te beje, kure pala kerkon ndaj pales tjeter ate qe nuk i takon dhe nuk eshte ne gjendje tia jep te njejten pales qe po ia kerkohet.

Kompromentimi më i madh ndodh atehere kur pala heq dore nga deshirat dhe nevojat e veta me rendesi jetesore duke pajtuar me ate qe nuk i ipet asgje nga pala ne dialog, kurse vete jepe çdo gje qe i kerkohet, edhe pse shkon ne dem te vetin, siq ndodhi perhere me palen kosovare!

Pala kosovare ne dialog me Serbine, qe kure ka filluar dialogu e ka perqafuar marrezishte kompromentimin ne vende te kompromisit, mes gjerave qe me te drejte e ligjerishte dhe moralishte i kane takuar dhe i takojne Kosoves dhe popullit te saje!

Ja disa pranime kompromentuse ne mes te shume kompromentimeve tjera qe i ka pranuar pala kosovare ne dialog me Serbine, tmerresishte ne dem te interesave te Kosoves dhe popullit te saje, pa fituar sgje:

1.Çarmatosje e ushtrise Çlirimtare te Kosoves dhe shendrrimi i saje ne TMK,
2. Lejimi i ndarjes se Kosoves veriore dhe ndarjes se Mitrovices ne dy pjese, duke lejuar kufinin mes permes ures se Ibrit, qe te veprojne lirshem kriminelet serbe atje dhe ta perzene popullaten shqipter nga trojet e veta dhe mos ti lejojne te kthehen prap ne shtepite e veta edhe pas 20 viteve liri,
3. Nenshkrimi i “Asociacionit te Komunmave serbe” me kompetenca shtetnore, mes shtetit te Kosoves,
4. Nenshkrimi i marrveshjes se “Dermarkacionit me Malin eZI”, ku i humbem kot 8200 hektare toke te Kosoves,
5. Nenshkrimi i marrveshjes per ti dhene 450 hektar toke si ekstrateritor kishave serbe,
6. Negociatat qe u proklmuan si negociata teknike, u shendrruan ne negociata politike e fatale per Kosoven,
7. U be ndarje e policies mbi baza etnike ne veriun e Kosoves dhe ne veriun e Mitrovices, ku ai teritor per shqiptaret eshte bere molle e ndaluar dhe funksioni i shtetit atje e ka ngrite flamurin e bardhe te dorzimit dhe
8. Kosova u be me fusnote sipas kerkesave te Beogradit, pa fituar asgje, pos humbjeve e poshtrimit te Kosoves, popullit dhe shtetit te saje.

Ky kompromis i dhimshem bere ne favor te Serbise, u shnderruar ne Kompromentim te madhe e tragjik per te ardhmen e Kosoves dhe popullit te saje dhe nje turp i pa shoq per dialogusit qe e kane perfaqesuar turpshem Kosoven!

Uroi qe tani e tutje mos ta perfaqesojne Kosoven te turpruarit, te marruaritit e faqezijte qe e turperuan ate! Ijuaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje