Oqeani dhe deti, politika dhe feja kamuflojnë shumçka te rrezikshme përmbrenda tyre

Politika, feja, oqeani dhe deti, në siperfaqen e tyre fshehin e premtojnë qetësi e kënaqesi mashtruese, kurse perbrenda u vlojnë rrymime e përdredhje të shumta shkatrruese, për të kaperdirë çdo gjë që gjenë përpara llava përdredhëse e tyre. Po ramë viktimë e këtyre kamuflimeve dhe premtimeve mashtruese, nuk do të shpëtojme lehtë nga rrembimi i rrymimeve dhe valëve përdredhëse e vdekjeprurese te oqeanit e detit dhe dinakrive, cinizmave, injorimeve e mashtrimeve fetare , politike e ideolopgjike që u vlojnë përbrenda botes se mistershme të disa intelektualeve, misionareve shqiptar te paqes, sherbtor te politikave shkaterruse te kohes dhe disa politikaneve e klerikeve fetar nga llojet e ndryshme, qe i sherbejne qarqeve e qendrave te ndryshme antishqiptare per interesa te veta personale dhe per kariere te mjere, siq jane edhe vete mjerana. Ata qe renditen me kolonen e dashamireve per rregullimin e qeshtjes kombtare shqiptare, punojne e mësojne dite e nate gjatë tërë jetës qe të jene syqelë te mos bijnë lehtë viktimë e qetësive dhe premtimeve të kamufluara mashtruese politike, fetare, detare dhe oqeanike, sepse përdredhjet dhe rrymimet e tyre qe u vlojnë përbrenda janë të pamëshirshme e vdekjeprurëse, per qeshtjen tone te pazgjidhur kombtare. Uroi nga zemra qe te kete sa më shume intelektual, politikane, klerike fetar e qytetare te devotshem, qe punojne, mesojne dhe veprojne te jene lajmtar e pararoje e kombit shqiptor te mos bije viktime e perdredhjeve, rrymimeve e valve shkaterruse qe prodhohen neper kushzina te ndryshme greko-sllave, te cilat perhere kane qene dhe jane shkaterruse te interesave tona kombtare dhe zaptus te trojeve shqiptare neper shekuj dhe tani me te njejtin synim qnjerzor, duke vrare e prere shqiptar, duke burgosur e dhunuar dhe duke i blere tradhtaret, lakmitaret e krieristet, duke i varfruar ne çdo aspekt qytetaret shqiptare e duke i perzene nga trojet e veta. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje