Eshte drejtesi apo turp i Europes qe ua vuri shqiptareve kufijt shqiptaro-shqiptar mes tyre?!

Vertete duhet ti bejm pyetje ne radhe te pare vetit se sa poshte kemi ra e pastaj Europes plake e shelafe. Eshte drejtesi, kulture, turp apo ndere per ne shqiptaret e per Europen e ‘civilizuar”, me kete realitet te hidhur qe ua ka imponuar e po ua imponojne shqiptareve?!
Me cilen drejtesi te Botes apo te Europes , me cilin humanizem dhe me cilin moral mund te arsyetohet ndarja e shqiptareve te Ulqinit, Plaves, Gusise, Malesise se Madhe, Hotit, Grudes, e shume fshatrave tjera, me kufi shqiptaro-shqiptar mes Kosoves Veriperendimore, per tia dhuruar tokat e tyre Malit te zi?!
Me cilin arsyetim ne Bote e ne Europe mund te argumentohet ndarja e shqiptareve te Presheves, Medvegjes, Bujanovcit, Ternovcit, Tupalles e shume fshatrave tjera shqiptare me kufi shqiptaro-shqiptar mes Kosoves Verilindore, me ia dhuruar tokat e tyre Serbise Gjakatare?!
Me cilen drejtesi te Botes e Europes, me cilin humanizem dhe me cilin moral te tyre munde te arsyetohet ndarja e shqiptareve te Shkupit, Tetoves, Kumanoves, Kerqoves, Struges, Prespes, Ohrit, Dibres dhe shume e shume fshatrave tjera shqiptare me kufi shqiptaro-shqiptar mes Kosoves Juglindore dhe Shqiperise Lindore, per tia dhuruar tokat e tyre Maqedonis e cila eshte krijuar ne menyre artificiale nga laviret e Botes dhe Europes?!
Me cilin arsyetim ne Bote e në Europe mund te arsyetohet ndarja e shqiptareve te Janines, Camerise dhe shume fshatrave tjera po ashtu shqiptare, me kufij shqiptaro-shqiptar mes Shqiperise Jugore, me ia dhuruar tokat e shqiptareve Greqise apo laraskes a dhelpres se civilizimit europian. Po ashtu edhe ndarjen e Kosoves me Shqiperine, mes per mes trungut shqiptar me kufij shqiptaro-shqiptar mes tyre?!
Me cilen drejtesi e me cilin moral e civilizim te Botes e Europes mund te arsyetohen ne ditet e sotit te kohes moderne, keto padrejtesi aqe te medha qe po u behen shqiptareve ne pergjithesi edhe sote e kesaje dite duke kerkuar toka e troje te tyre per serbo-sllavet e greko-ortodokset e pangopur dhe te panjerzishem?!
Shkurt shprehur, me cilin arsyetim, me cilen drerjtesi, me cilin moral e me cilin patriotizem ne shqiptaret i kemi vuar veshet ne lesh dhe shesim mend para botes se jemi misionar te paqes, drerjtesis, lirise, drejtave dhe lirive njerezore dhe po pajtojme me kete gjendje te hidhur kaqe te turpshme, te neneshtruar e kaqe te poshtruar ndaj nesh nga tjeret, kurse mes veti jemi perqar si eshte më keq per interesa te ulta personale?! I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje