Tipare te sinqerta, njerzore, humane e kombtare te njerzve

Njeriu me tipare te sinqerta, njerzore, humane e kombtare, deshirat e veta nuk i plotesone ne deme te tjereve. Ai i plotesone ato duke u mbeshtete më pare ne forcat  e veta , e se dyti  ne bashkpunim real, te drejte, te sinqerte e human me tjeret. I sinqerti nuk bene bashkpunim hileqar me tjeret, nuk bene bashkpunim jo njerzor e jo human, qe te perfitoj personalisht pa ndere, e tjeret te marrin nese u mbetet diçka. Perkundrazi i drejti dhe i sinqerti fitoret e perfitimet i konsideron si te perbashketa dhe kenaqet me to, se bashku me ata qe ka bashkpunuar, gjithnje duke mos rrezikuar autoritetin dhe interesat e asnjerit gjate bashkpunimit me tjeret.
Kure plotesohen deshirat ne menyre te sinqert, te drejte dhe ne menyre parimore, humane e kombtare, pa i demtuar interesat e perbashkta, i sinqerti ndjene nje ndjenje kenaqesie, krenaria dhe nje ndjenje kombtare me te arriturat e perbashkta.
Ai qe i respekton tjeret siq ka deshire te respektohet nga ata, eshte njeri i sinqert dhe veprimin  e vete e menagjon mire, drejte, njerzisht, kombtarisht dhe e qone ne menyre te vendosur e te sigurte drejte fitores, lavdise, krenarise, fames dhe drejte vlerave njerzore e pasurise se perbashket dhe te merituar.
I sinqerti e pranon njerzisht se vepron e punon per realizimin e deshirave te veta, por pa i cenuar vlerat njerzore, humane, kombtare e  autoritetin dhe interesat e tjereve, pa i mashtruar dhe pa i vuar ne gracka ata. Ai vazhdimisht e pyet veten se, apo jap, sa po jap, e si po jap diçka me vlere per tjeret dhe per kombin, si kembim per ti realizuar deshirat e veta, apo e pyet veten mos po i plotesoi ato, ne deme te tjereve e pa bere asgje dhe pa dhene diçka me vlere per tjeret.
Lexusi im i dashur, ata qe kane cilesi e tipare njerzore, sinqeriteti, njerzishmeria, etika, humanizmi dhe atdhedashuria eshte mbi te gjitha dhe bazament i forte njerezor i bashkpunimit, respektit e mirekuptimit, per arritjen e vlerave te ndryshme, fitoreve e sukseseve te perbashkta gjate jetes. Lum kush eshte i sinqert, i njerzishem, i ditur, i drejte, i guximshem, human e kombtar! Lum do bej edhe kombi yne per ta, qe gjenden mes tij. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje