Tipare njerezish te sinqerte

Njerezit e sinqert, deshirat e veta nuk i plotesojne ne deme te tjereve. Ata, i plotesojne ato duke u mbeshtete ne forcat vetanake ma pare, e ne bashkpunim me tjeret se dyti.Tipat e sinqerte nuk bejne bashkpunim me hile qe te perfitojne me çdo kusht personalisht, e tjereve nese u mbetet diçka. Perkundrazi, ata fitoret dhe perfitimet i konsiderojne si te perbashketa dhe kenaqen me to.
Kure plotesohen deshirat ne menyre te sigurte, te drejte dhe ne menyre parimore, pa i demtuar interesat e tjereve, te sinqertit ndjejne nje ndjenje kenaqesie dhe krenarie, me rezultatet e arritura.
Ata qe i respektojne tjeret, s`iq kane deshire te respektohen nga tjeret, jane njerez te sinqerte. Ky veprim i menagjuar mire, te qone drejte lavdise, fames dhe pasurise me merite e te njerezishme.
Te sinqertit e pranojne se veprojne e punojne per realizimin e deshirave te veta dhe vazhdimisht e pyesin veten, apo japim, sa po japim e çka po japim me vlere, si kembim per ti realizuar deshirat, apo mos po i plotesojme ato ne deme te tjereve dhe pa bere asgje dhe pa dhene diçka me vlere per tjeret. Te sinqertit jane njerez te fjales, beses, jane njerez te ndershem, puntor, te dijshem, jane humaniste, altruiste, guximtare dhe atdhetare. Nuk nenshtrojne, poshtrojne dhe nuk i tradhtojne tjeret, nuk e falin, nuk e shesin e nuk e tradhtojne me asnje kusht e me asnje qmim Atdheun e kombin.
Lexusi im i dashur, sinqeriteti eshte mbi te gjitha dhe bazament i forte njerezor per arritjet tona te njerezishme gjate jetes. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje