Tipare e vetij njerzish te mira e jo te mira

Tipare dhe veti te mira:

– Njerezit qe kane tipare e veti te mira, i respektojne tjeret sipas merites qe e posedojne ata, – Nuk e kerkojne vemendjen e tjereve edhe pse jane te vemndshem e te kujdesshem ndaj tyre. – I shprehin mendimet hapur edhe kur i lavdrojne edhe kur i qortojne tjeret. – Ata e mbajne premtimin dhe fjalen e dhene me çdo kushte dhe nuk premtojne ate qe s`mund ta realizojne. – Jane mirenjohes ndaj tjereve, te mirave dhe vlerave te tyre. – Kerkojne ndihme per diçka qe nuk e dijne dhe nuk e kane. – Jane te dobishem per tjeret dhe per veten. – Jane te sinqert, bashkpunues,punetor, te dijshem, bemires, te ndershem, respektues, besnik, tolerant, te dashur, atdhetar e trima.

Tipare dhe veti jo te mira:

– Njerezit me keto tipare, i respektojne vetem njerezit qe kane leverdi prej tyre. – Jane te etur per vemendjen e tjereve, edhe pse vete nuk jane te vemendshem e te kujdesshem ndaj tyre. – Flasin prapa shpines per tjeret, ne baze te thash e themeve e paragjykimeve. – Premtojne shume e realizojne pak ose aspak, duke gjetur arsyetime per genjeshtrat e veta premtuse. – Nuk jane mirenjohes ndaj tjereve, i kritikojne ata, bemiresine dhe vlerat e tyre, duke lavdruar veten e duke u mburr para tjereve pa shkas. – Nuk kerkojne ndihme, sepse mendojne qe i dijne dhe i kane te gjitha edhe kur nuk i dijne gjerat edhe kur nuk i kane. – Jane te pa dobishem per tjeret dhe per veten. Ata, maskohen si te mire para atyre qe kane interes prej tyre. – Nuk jane te sinqerte, nuk bashkpunojne me tjeret, jane pertace, te pa dijshem, jo bamires, te pa ndershem, jo respektues, te pa bese, jo tolerant, te pa dashur, tradhtar e frikacak. Lexusi im dashur, eshte e njerezishme per ne, te behemi me tipare e vetije sa ma te mira njerezore. Me respekt, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje