T’i zgjojme fuqite e pergjumura qe flejne thelle brenda nesh

Sa e sa fuqite e pergjumura flejne thelle brenda neve. Po i zgjuam ato nga pergjumja, do te na mahnisin me mrekullite dhe forcen e tyre gjate perballjes me sfidat e jetes. Keto fuqi te pergjumura, shumica prej neve as qe enderron me i zoteruar si te papergjumura. Ne momentin e zotrimit te ketyre fuqive apo forcave shtytese, do ta ndryshojme rrenjesisht jeten tone, po sa ti veme ne veprim ato. Nese e marrim ne duar besimin e paluhatshem, qe me zjguarjen nga gjumi te atyre fuqive te cilat flejne thelle ne boten e brendeshme tonen, do ta fitojm edhe guximin edhe forcen, te bejme ndryshime rrenjesore ne mendimet, bindjet, qendrimet dhe ne menyren e te jetuarit, gjithnje duke shtuar cilesine e lumturine ne jeten tone.
Shumica prej neshe per shkak te fuqive tona te pergjumura, kerkojme ndihme nga psikologu, psikiatri, neuro-psikiatri dhe mjeku, pa e kuptuar se ndihma e tyre eshte shume afatshkurter e siperfaqesore per te bere nje jete te lumtur e te qete, nese ne nuk i zgjojme nga gjumi fuqite tona te cilat flejne thelle brenda neve.
Pse po e them kete mendim, sepse sote pacienti me shume trajtohet si profit e biznes, se sa qenje njerezore e cila ka ra ne halle e brenga, duke i humbur rruga per ti bere balle sfidave te jetes. Kjo rruge eshte ne brendine e tije, qe pak psikolog, psikiater, neuro-psikiater dhe mjeke, ua bejne me dije apo u ndihmojne ta gjejne. Si mund ta bejme nje jete te lumtur, pa fuqine e vullnetit, deshires, dashurise, respektit, mirnjohjes, guximit, kurajos, krenarise, sacrifices? Me mjeke e profesionalist te shendetit mendor? Jo kurre. Si mund ta jetojme nje jete te lumtur pa fuqine e motivacioneve dhe emocioneve tona? Kush mund te naj zgjoj nga gjumi keto fuqi e forca kolosale, perpos vetes sone, kush?
Mjeku, psikologu, psikiatri dhe neuro-psikiatri ,mund te na ndihmojne,por qelsi i ndezjes se kesaje fuqije kolosale te pergjumur qe gjendet thelle brenda neshe, eshte ne duar tona, e jo ne Duarte e atyre qe e konsiderojn pacientin me shume si biznes e profit,se sa nje hallegji qe ka nevoje per keshilla e udhezime profesionale. Kete shkrim e bera qe sa do pak tua beje me dije te gjithe profitereve, se po shkelin rende ne betimin e Hipokratit. Po ashtu sa do pak, tua beje me dije edhe lexueseve te dashur, qe te behen mjeke te vetevetes dhe psikoterapeut, deri sa nuk i kane te pergjumura tersisht fuqite e tyre kolosale.
Mos lejoni sa te keni mundesi, t’u pergjumen fuqite kolosale qe i keni brenda vetes,nese e doni nje jete te lumtur e te begatshme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje