“Te kesh apo te jesh”- Erih From

Nese gjate jetes mbizotron synimi yne i mendimeve dhe ndjenjave te kemi e te zotrojme sa më shume, kenaqesia e lumturia jone qendron ne epersine e pushtetit mbi tjeret, ne aftesine per pushtet, per te grabitur, varfruar, zhantazhuar, nenshtruar, poshtruar dhe vrare tjeret.                                                Nese synimi i mendimeve dhe ndjenjave tona shpirterore mbizotron qeshtjen,” te jemi”, e jo “te kemi”dhe “te zotrojme” sa më shume padrejtesisht e ne dem te tjereve, lumturia, kenaqesia dhe krenaria jone do te qendroi mbi temelet e forta te dashurise, respektit, mirkuptimit, solidarizimit, perkrahjes dhe sakrifices per tjeret, per lirine, per kombin e per Atedheun.                                                                                                                               Socializimi, humanizimi dhe kombtarizimi i mendimeve e i ndjenjave tona, synon mbizoterimin te jemi, e jo te kemi e te zoterojme sa më shume.           Ne shoqerine tone shqiptare, per momentin po mbizotrojne mendimet dhe ndjenjat e pasocializuara, e pahumanizuara dhe te pakombtarizuara.          Më pare duhet bere dallimin e mendimeve dhe ndjenjave tona rreth dukurise te kesh, apo te jesh. Atyre qe u mbizotrojne mendimet e ndjenjat per pasjen, zgjedhin vendin, shtetin, rajonin dhe kontinentin, ku do ta bejne jeten më te mire e do te knaqen. Atyre qe u mbizotrojne mendimet dhe ndjenjat per me qene, e jo te kene, jetojne aty ku kane lindur ne shtetin e vete dhe aty ku  kane jetuar te paret e tyre den baba den.                                    Lexusi im i dashur, kenaqesia, lumturia dhe dinjiteti më i madh gjate jetes qendron ne socializimin, humanizimin, kombtarizimin e mendimeve, ndjenjave e sjelljeve tona dhe berjen e jetes ne Atedhe. I juaj, mësuesi Isë

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje