“Shqipërinë e pabërë, bëje ose vdis”, kshillonte dikurë filozofi i madh shqiptar Ukshin Hoti

22. 05. 2024

Pasardhësit e atyre që se bënë Shqipërinë, po vazhdojnë ta zhbëjnë edhe këtë copëz që na ka mbetë! Fjala e thënë dhe vepra e bërë është e pandashme, për ata që e duan atdheun dhe popullin e vetë, edhe nëse u kushton me qmimin e jetës, siq ishte mes tyre filozofi ynë i dashur Ukshin Hoti. Për pasardhësit e atyre që se bënë Shqipërinë, fjala e thënë dhe vepra e bërë e tyre , në mes e kanë një Det të madh apo një Oqean, siq fjalët e kryeministrit të Shqipëris që i tha para mërgatës shqiptare në Greqi.

Populli thot: ” Mos u besoni kurrë fjalëve që thuhen nga goja e tjerëve, por besonju veprave që i bëjnë ata, sepse veprat ua qjerrin maskat atyre që fshihen e maskohen prapa maskave të veta. Sa shumë fjalë të mira thuhenë në opinion e sa pak vepra të tilla bëhen në realitet! Të rrallë janë ata që fjalët dhe vepratë e tyre janë të pandashme në jetë, për ti bërë realitet. Sa shumë i duhen atdheut, popullit dhe shtetit, ata që fjalët dhe veprat e tyre janë të pandashme gjatë jetës dhe bëhen realitet! Por pak kemi të tillë!

Tani po e bëjë një pyetje publike për opinionin tonë shqiptar: Tu besojmë apo jo, fjalëve që i thojnë liderët politik opozitar të PDK-s, LDK-s, AAK-s, AKR-s dhe deputetëve të tyre apo veprave që i demonstruan praktikisht ata për dy dekada me radhë, sa ishin në pushtet?! Ti besojmë fjalëve të Edi Ramës dhe Ali Ahmetit apo veprave të tyre që po i bejnë për Shqipërinë, Kosovën, popullin e Çamërisë, popullin e Iliridës, poullin e Preshevës dhe popullin shqiptar në Podgoricë?! I juaj mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje