Shendeti intelektual e emocional eshte i domosdoshem t`i qojme proceset jetesore perpara

Ata qe e posedojne  boten emocionale e intelektuale te shendetshme ne  shpirtin e tyre, nuk zene vende smundjet e ndryshme tek ta. Te kemi emocione e mendime te shendetshme, mese e nevojshme eshte te merremi me mendime te perkryera dhe te vlefshme per jeten tone, te merremi me pune, aktivitete, ushtrime, shetitje e krijimtari te ndryshme dhe me meditim.
Mendimet ngative mohuese sjellin smundje te renda ne emocionet tona e ne tere shendetin trupor e intelektual, social e moral dhe na e marrin vullnetin, deshiren, guximin, dashurine, vendosmerin dhe perkushtimin per te organizuar standard te nivelit më te larte jetesor e njerezor.                                                                                                                                                                                                                                                              Ata qe vendosin ne vizionin e tyre se çfarë njerez dojne te behen, çfarë veprash dojne te kryejn dhe çfare kariere, çfare profesioni e pasurije dojne te arrijne, medoemos vizioni i tyre do te behet realitet, nese besimi dhe angazhimi e ka forcen e mjaftushme drejte realizimit te asaje qe e kane ne objektiv.
Asgje nuk arrihet ne kete jete, nese në vizionet tona nuk i vendosim synimet dhe deshirat qe i posedojme gjate jetes, nuk i rrisim, nuk i frocojme e nuk i lirojme besimet tona kufizuse nga frikesimet e dyshimet e ndryshme, nuke e forcojme vullnetin, deshiren, guximin, dashurin dhe nuk jemi te gatshem edhe per sakrifice, qe t`i tejkalojme pengesat, me ardhe deri te qellimi qe ia kemi vuar vetit si mision.
Lexusi im i dashur, nese bejme jete pa vendosur diçka ne vizionet tona, pa planifikuar dhe pa u perkushtuar praktikisht, nuk do te jemi ata qe deshirojme, nuk do ti bejme veprat e duhura dhe nuk do ta kemi ate qe e synojme. Mendimet e vlefshme e te perkryera e mirembajne shendetin tone emocional, intelektualdhe, social, moral e kombtar dhe i qojne proceset jetesore perpara. I juaj, mësuesi Isë

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje