Sa shume jemi ndjere e po ndjehemi inferior dhe jo vetevetja ne raport me tjeret

Ndjenjen jo vetevetja dhe inferioritetin e kemi paguar shume shtrejte qe 2000 vite me radhe dhe po vazhdojme ta paguajme, jo veteveten dhe inferioritetin ne raport me tjeret edhe sote.
Jemi ndjere jo vetevetja dhe inferior per 13 shekuj ne raport me latino-romak e greko-bizantin, nen sundimin barbar te tyre, siq u ndjeme jo vetevetja dhe inferior edhe kur erdhen sllavet nga karpatet ruse ne gadishullin Ilirik duke i toleruar nga endacak qe ishin më pare, te shnderrohen ne pushtus barbare. Jemi ndjere jo vetevetja dhe inferior per gjashte shekuj pushtim turko-aziatik, njejte siq u ndjem me vone inferior e jo vetevetja ne raport me komunizmin ruso-sllav e serbo- jugosllav. Po ndjehemi edhe sot jo vetevetja dhe inferior ne raport me fqinjet tane pushtues, ne raport me Europen, Ameriken dhe ne raport me shtetet aziatike dhe Turqine.
Lexusi im i dashur, edhe çka duhet te ndodhe tjeter tek ne shqiptaret, qe tani e tutje te mos ndjehemi inferior dhe jo vetevetja ne raport me tjeret?! I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje