Sa jemi te vemendshem aq edhe kemi suksese ne jete

Detyrat, obligimet, pergjegjsite, kerkesat, deshirat dhe ambicjet tona qe dalin gjate jetes, kerkojne nga ne nje perqendrirm te vemendshem dhe intenziv, qe t’i kryejm dhe realizojm me sukses ato.
Sa e sa kerkesat, deshirat, obligimet dhe ambicjet tona mbesin te parealizuara, nese nuk jemi te vemendshem dhe kembengules t’i realizojme ato.
Per ta kuptuar kete qe thashe me larte dhe ate qe do ta theme pastaj, me duhet te sqaroje, se vemendja eshte procesi me i larte psikik e cila i orienton proceset tjera psikike ne nje objektiv(detyre apo obligim) te caktuar dhe ua shton efikasitetin e tyre gjate angazhimit per t’i kryer detyrat, obligimet dhe per t’i realizuar kerkesat, deshirat, qellimet, dhe ambicjet tona, sa me favorshem qe te jet e mundur gjate jetes.
Secili prej nesh, duhet te nenkuptoj me proceset psikike, angazhimin dhe orientimin e ndijimeve, peceptimeve, mendimeve, motiveve, emocjoneve, kujteses, te mesuarit dhe imagjinates tone, ne nje objektiv te caktuar permes vemendjes.
Pa angazhimin e proceseve psikike ne fjale, do te ishte krejtesisht e pamundur t’i realizojm kendshem deshirat tona dhe t’i kryejm me efikasitet detyrat dhe obligimet qe dalin gjate jetes.
Njerezit e vemendshem jane njerez te sukseseve dhe jeta e tyre eshte e lumtur, e qete dhe progresive, nese vemendjen e tyre e orientojn drejte realizimit te vyrtyteve njerzore, e jo drejte realizimit te veseve te liga qe e fusin njeriun ne nje udhe pa dalje dhe i shkaktojn probleme te medha atij, familjes se tije, rrethit ku jetone ai dhe shoqerise ne pergjithsi.
E lus lexuesin tim te dashur, te formoje shprehi te tilla qe ta orientoj vemndjen e tije drejte realizimit te vyrtyteve njerzore, per nje jete te lumtur e te sukseseshme duke u mbeshtetur permes punes, dijes, sjelljeve te ndershme, te drejta, miqsore, solidare, te guximshme dhe kombetare, qe ta luftoni ne vazhdimsi, sa te jete e mundur egoizmin ekstrem e te ndyte.
Lus edhe nje here, mos e orientoni vemndjen tuaj drejte realizimit te veseve te liga njerzore, sepse do te beheni papuntore, te padijshem, te padrejte, te pandershem, keqeberes, mashtrues, dhunues, trafikues te qenjeve njerzore dhe substancave tjera te rrezikshme , vrases e qka jo tjeter per te keq.
Ata qe e kane mbushur trupin dhe shpritin e tyre me vese te liga njerzore, shkelin pa kurrfar turpi dhe hedhin balte e pluhur mbi gjakun dhe eshtrat e atyre qe u flijuan per liri, atdhe dhe dinjitetin tone kombetar.
Ata e shkelin, e perbaltin dhe e shkatrrojne pameshirshem kulturen dhe humanizmin tone familjar, shoqeror, kombetar, shtetror dhe ate nderkombetar.
Lirohuni prej veseve te liga sa te jete e mundur dhe mbushuni me vyrtyte te larta njerzore, qe ta keni nje jete te lumtur e me plot dinjitet njerzor, kombetar dhe familjar.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje