Përmiresimi i marrdhënjëve mes njerzëve dëshmon nivelin kulturor të një populli

Perpos zotrimit te shendetit tone fizik, psikik, emocional, intelektual dhe zotrimit financiar, nuk ka gje me te rendesishme e me te vlefshme se sa permiresimi i mardhenjeve tona mes njerezve, familjareve, mes institucioneve te ndryshme, partive politike e atyre fetare dhe  mes shtetit e kombit ne pergjithesi.
Nese mbetemi te izoluar nga individi e deri tek majat me te larta shtenore e kombetare, sukseset tona gjate jetes jane te pa arritshme dhe nuk e kane vleren e vete te duhur.
Asnjerit prej nesh nuk i konvenon dhe nuk i flene ne shpirte te rritet, zhvillohet e te jetoj si i vetmuar dhe i izoluar nga bota njerezore, sepse çdo gje e humb kuptimin e vete ne jete. Vetem i vdekuri mund ti perballoi vetmise. Te gjallet e kane te pamundeshme ket lloj ekzistence.
Pra siq po duket, qenka e domosdoshme per secilin te bejme perpjekje serioze, ti gjejme sekretet më të mira te cilat e mundesojne permiresimin e mardhenjeve tona mes njerezve, familjareve, farefisit, institucioneve, perkatesive politike e fetare, mes shtetit e kombit ne pergjithesi, duke premtuar sipas pergjegjesive qe kemi secili, nje standard raportesh më të larta njerezore e humane, morale e kombtare, ne menyren e te jetuarit dhe vepruarit mes nesh, duke nenkuptuar nje moral te shendetshem per te gjitha subjektet ne fjale, nje drejtesi te forte e te barabart per te gjithe, nje zhvillim te perbashket ekonomik sa me te forte, nje zhvillim humanitar e social te permasave më të mundeshme njerezore, nje arsim e shendetesi te standardeve bashkohore, nje force juridike, policore e ushtarake, qe e mbron me çdo kusht rendin, ligjin dhe dinjitetin e qytetareve dhe kombit ne pergjithesi, duke i thene nje jo te madhe individualisht, institucionalisht e kombetarisht korrupcionit, prostuticionit, amoralitetit, narkomanise, trafikimit te qenjeve njerezore, papunesise, varferise, shkaterrimit dhe keqperdorimit te pasurise kombetare, devalvimit te institucioneve tona te ndryshme shtenore e private, duke i thene jo perqarjes  mes nesh mbi baza partiake e fetare, urrejtjes e xhelozise e veseve tjera te liga qe i dobsojne mardhenjet tona te shendetshme.
Lexuesi im i dashur, nuk ka gje më te vlefshme e më te shejte se sa permiresimi i mardhenjeve tona mes njerezve ne nivel lokal, regjional, kombetar e nderkombetar. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje