Permiresimi i mardhenjeve mes njerezve permireson metej standardet jetesore

Perpos zotrimit te emocioneve, shendetit tone fizik e psikik, intelektual, moral, social, human, kombtar dhe zotrimit financiar, nuk ka gje me te rendesishme e me te vlefshme se sa permiresimi i mardhenjeve tona mes njerezve, familjareve, mes institucioneve te ndryshme, partive politike e atyre fetare dhe mes shtetit e kombit ne pergjithesi.
Nese mbetemi te izoluar e te perqar mes veti qe nga individi, familja, farefisi e deri tek majat me te larta shtenore e kombetare, sukseset tona gjate jetes jane te pa arritshme dhe nuk e kane vleren e vete njerzore si subjekte te izoluara e te vetmuara.

Asnjerit prej atyre qe konsiderohen njerze normal, te liruar nga egoizmi i terbuar dhe nga ndjenja e tradhtise nuk i konvenon dhe nuk i flene ne hater te rriten, te zhvillohen e te jetojne si te vetmuar, te izoluar nga bota njerezore, te perqare mes veti, sepse çdo gje e humb kuptimin e vete ne jete, si e vetmuar. Vetem i vdekuri mund ti perballoi vetmise, izolimit. Vetem te qmendurit e preferojne perqarjen, mos unitetin mes nesh dhe tradhtine kombtare. Te gjallet, te vetdijshmit dhe te logjikshmit e kane te pamundeshme ekzistencen ne vetmi, te izoluar dhe te perqare, siq e ka perfshi ky realitet i hidhur popullin shqiptar ne pergjithesi.

Pra siq po duket, qenka e domosdoshme per secilin prej nesh e subjeketeve te permendura me larte, qe te bejme perpjekje kombengulese, ti gjejme sekretet me te mira te cilat e mundesojne permiresimin e mardhenjeve tona mes njerezve, familjareve, farefisit, bashkvendaseve dhe bashkkombaseve, mes institucioneve, perkatesive politike, e fetare,  mes shtetit e kombit ne pergjithesi, duke premtuar sipas pergjegjesive qe kemi secili nje standard me te larte njerezor e human, ne menyren e te jetuarit dhe vepruarit tone, duke premtuar nje moral te shendetshem per te gjitha subjektet ne fjale, nje drejtesi te forte e te barabart per te gjithe, nje zhvillim ekonomik sa me te forte, nje zhvillim humanitar e social te permasave me te mundeshme njerezore, nje arsim e shendetesi te standardeve bashkohore, nje force policoro e ushtarake qe e mbrone me cdo kusht rendin, ligjin dhe dinjitetin e qytetareve dhe nje imazh te dinjitetshem kombetar ne raport me ate nderkombetar, duke i thene nje jo te madhe individualisht, institucionalisht dhe kombetarisht korrupcionit, prostuticionit, amoralitetit, narkomanise, trafikimit te qenjeve njerezore, papunesise, varferise, shkaterrimit dhe keqperdorimit te pasurise kombetare, devalvimit te institucioneve tona te ndryshme shtenore e private, duke i thene jo perqarjes mes nesh mbi baza partiake e fetare per interesa personale, duke i thene jo urrejtjes e xhelozise dhe shum veseve te liga qe i dobsojne tej mase mardhenjet tona  mes njerezve e  mes subjekteve te permendura me larte.

Lexuesi im i dashur,  nuk ka gje me te vlefshme e me te shejte se sa permiresimi i mardhenjeve tona  mes njerezve ne nivel lokal, regjional, kombetar e nderkombetar. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje