Nuk kane rendesi vendimet qe i marrim, sa ka rendesi vendosmeria per t`i bere realitet ato

Para se te marrim vendime per t`bere diçka, më pare eshte e nevojshme ta kemi te kjarte se çfare po deshirojme, sa jemi te gatshem e te vendosur, sa kemi vullnete, deshire e qendrushmeri per t`i bere realitet vendimet qe i marrim, per mi realizuar synimet tona.
Shumica prej nesh pelqejme te marrim vendime, por rralle i marrim ato, dhe mbesin vetem ne suaza te deshirave tona, duke u frikesuar te marrim vendime me vepruar, nen arsyetimin se nuk jemi te sigurte, se mund te ndodhe diçka e mire per ne, nese e marrim ate apo kete vendim, qe ta arrijme nje deshire apo synim.
Shpeshehere paralizohemi nga frika, qe nuk e kemi te kjarte se si mund t`i bejme realitet endrrat tona dhe nga kjo gjendje distancohemi nga marrja e vendimeve, qe kane per synim ndryshimin e statusit tone jetesor, duke u larguar nga veprat e medha qe t`i bejme realitet.
Njerezit qe e kane te kjarte se çfare dojne, marrin vendime te guximshme dhe gjejne menyra t`i bejne realitet vendimet qe i marrin.
Formula qe na qone aty ku deshirojme te shkojme eshte: ” 1. Vendosja se çfare dojme, 2. veprimi ta arrijme ate qe e deshirojme, 3. Venja re se çfare funksionon e çfare jo, 4, Ndryshimi i rruges dhe gjerave te papershtatshme, derisa te arrijme ate qe e dojme. Vendimi per te arritur nje rezultat i vë gjerat ne levizje. Nese thjeshte vendosim se çfare eshte ajo qe dojme, duhet vepruar drejte realizimit te saje, duke i mesuar perparesite, eliminuar mangesite dhe duke ndryshuar rrugen e papershtatshme dhe zavendesuar ate me te pershtatshmen, më pas krijojme piken kujlmore ku do te arrijme rezultatin. Persa kohe perkushtohemi te bejme diçka, menyra “si” behet ajo, do te shfaqet vete”.
Lexusi im i dashur, para se te marrim vendime per te vepruar, më pare eshte e nevojshme ta kemi te kjarte, se çfare po deshirojme, sa jemi te gatshem e te vendosur dhe a kemi vullnet e deshire per t`i bere realitet vendimet qe i marrim gjate jetes, me i realizuar synimet tona. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje