Mos i urreni tjeret as mos i perkrahni ata qe se meritojne perkrahjen

Nese  zemrohemi dhe i urrejme tjeret, i kemi lejuar ata te bejne presion ne shendetin tone fizik, psikik, emocional, intelektual e social, ne vende qe mos t`i urrejme, mos te zemrohemi me ta, por edhe mos t`i perkrahim, nese ata nuk meritojne perkrahje e respekt                                                                                                                                                                                                                                                                 Kure tjeret e hetojne se shkaku i tyre zemrohemi,vuajme, shqetesohemi dhe i shkaktojme vetit dhimbje e i urrejme, ata hedhin valle nga gezimi, sepse zemerimi dhe urretja qe e manifestojme ndaj tyre, nuk shkakton shqetesim e dhimbje tek ata, por neve na shkaterron shpirtin dhe zemren, duke naj bere ditet dhe netet tona sketerre .                                                                                                                                                                                                                    Te shpetojme sa me lehte nga tendosjet shpirterore dhe emocionale, nuk duhet te ballafaqohemi me ata qe na zemrojne, nuk duhet t`i perkrahim, as te bashkpunojme me ta, sepse ata me sjelljet e veta destruktive na zemrojne dhe na bejne t`i urrejme.                                                                                     Zemrimi dhe urrejtja na shkaterrojne shendetin fizik, psikik, emocional, intelektual, moral e social, nese nuk dijme t`i menagjojme mire e si duhet dhe t`i frenojme keto dy ndjenja.                                                                                                                                                                                                             Nese ballafaqohemi me njerze qe na zemrojne e na bejne t`i urrejme sjelljet e tyre, më mire do te ishte te mos i perfillim, te mos i perkrahim, as te bashkpunojme me ta, nese vertete jane destruktiv, te pabindshem e te paperpunushem dhe ne fund te distancohemi tersisht prej tyre.                         Nuk duhet te hapim hendeqe per tjeret, shkaku i zemrimit dhe urrejtjes ndaj  sjelljeve te tyre, se më pare munde te bijme vete ne to. Populli thate:”Ate qe e mbjellim, ate do ta korrim”. Gabimet qe i bejme ndaje tjereve, jo vetem qe i demtojme ata, e demtojme edhe vetene.                                                       Lexusi im i dashur, zemrimi dhe urrejtja ndaj tjereve, demet e pallogaritshme i shkatone ne shendetin tone fizik, psikik, emocional, intelektual, social dhe e mbylle plotesisht perspektiven tone personale, ma shume se tek tjeret. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje