“Mekatet e tjereve jane para syve tane, mekatet tona i kemi pas shpine”- Seneka

Mekati  më i  madh eshte t`i fshehim mekatet tona pas mekateve te tjereve, ne vende qe më pare t`i shqyrtojme mekatet dhe gabimet personale e te lirohemi prej tyre. Ky veprim fodull qone drejte gremines se pafund, nese vazhdojme t`i mbajme ne shenjester para syve tane gabimet dhe mekatet e tjereve dhe gabimet e mekatet tona t`i leme pas shpine, t`i maskojme dhe arsyetojme ato.                                                                                                            Edhe nese jemi te ngarkuar me veprime e mekate qe na qojne drejte gremines, ka raste qe pak ose aspak i ndjejme ato si dukuri negative e te shemtuara, qe meritojne te eliminohen rrenjesishte sa më pare nga skena e veprimit tone jetesor! Per kete dukuri negative e te shemtuar, populli e ka nje mendim te arte:” Mekatari, tek tjeret e sheh mekatin dhe gabimin më te vogel, tek vetja nuk e sheh as kalane e mekateve dhe gabimeve qe i bene gjate jetes”. Ekonomisti i njohur Adam Smith parashikoi se, “njerezit qe i mbivleresojne mundesite dhe aftesite e veta, bejne nje fodullek absurd me punen qe e kryejne, e cila vjene nga trillimet e mendjemadhesise qe kane per aftesite e tyre”.                                                                                                        Lexisi im i dashur, nuk eshte mire te merremi me gabimet dhe mekatet e tjereve, para se te lirohemi prej mekateve tona personale, nese nuk kemi deshire te ecim me vrap drejte gremines se pafund, qe te behemi cope e grime në te. I juaj, mësuesi Is

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje