Marrja e vendimeve eshte menyrë e mire apo e keqe e veprimeve tona gjate jetes

Niveli i te jetuarit para dhjete e më shume viteve, niveli i te jetuarit sot dhe niveli i te jetuari pas dhjete e më shume viteve, eshte menyra e marrjes se vendmeve per te vepruar ne qaste te ndryshme gjate jetes. Njerezit qe nuk marrin vendime per te vepruar dhe nuk perkujdesen se çfar vendimi marrin, i presin befasi te shumta. Te mos veprosh apo te mos marrish vendime, ke pajtuar te mbyllesh ne kafazin tende hermetik dhe me dashje apo pa dashje, me dije apo pa te, te pajtosh me ato se çfare te sjelle jeta, duke perjetuar emocione te ndryshme ndrydhese e fatale dhe duke perjetuar humbje te shpreses, vullnetit dhe dashurise per jeten. Vendimet e veprimet e ndryshme prodhojne po ashtu rezultate te ndryshme, sepse secili veprim dhe vendim i yni eshte nje shkak që e vë në levizje nje pasoje, e cila na qone ne nje drejtim te caktuar fat mire apo fat keq, qe pason nga veprimet tona. Nese deshirojme ta drejtojme jeten personale, më pare duhet ta marrim kontrollin sistematik mbi veprimet tona dhe mbi menyren e marrjes se vendimeve gjate jetes. Çdo gje qe na ndodhe, eshte pasoj e veprimeve dhe menyres se si marrim vendime per te vepruar. Ajo qe e percaktone fatin tone, nuk jane rrerthanat mes te cilavce jetojme, por vedimet qe i marrim dhe veprimet qe i bejme gjate jetes.  Ka njerze, qe kane poseduar privilegje te medha, nga familja, nga pushteti dhe rrethana te ndryshme qe e karakterizojne nje gjendje te lakmuar por ne fund e kane humbur tersisht,per shka te marrjes se vendimeve e veprimeve te pa matura. Ka edhe njerez qe nuk kane poseduar kurrfar privilegjesh ne pasuri, ne kariere, e ne rrethana tjera, por i kane arrite gjitha te mirat e kesaje jete, nen perkujdesin e duhur te veprimeve dhe marrjes se vendimeve te tyre personale. Lexusi im i dashur, kujdese me sjelljet dhe me vendimet tuaja personale qe i marrish gjate jetes, sepse menyren e te jetuarit, do ta kesh sipas vendimeve tuaja qe i mere dhe veprimeve qe i bene. I juaj, mesusi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje