Kompromis apo kompromitim, fqinjesi e mire apo nenshtrim e poshtrim i politikaneve tane shqiptar me Serbine dhe shtetet fqinje per rreth

Ky veprim perules e nenqmues i politikaneve tane, nuk eshte kompromis por kompromitim, nuk eshte fqinjesi e mire por nenshtrim e poshtrim, nuk eshte ndertim i paqes se perhershme por nje bure baroti ne te ardhmen dhe vetvrasje ne heshtje ne te tashmen, kjo qe po e bejne politikanet tane me Serbine, Malin e Zi, Maqedonin dhe Greqine. Nuk i thuhet kompromis por nje kompromitim i rende, nuk i thuhet fqinjesi e mire por nje nenshtrim e poshtrim, nuk i thuhet nje ndertim i paqes se perhershme, por nje bure baroti ne te ardhmen, apo vetvrasje ne heshtje ne te tashmen, ajo qe i ndodhi Kosoves me demarkacionin mes Malit te Zi, ku i humbi Kosova mbi 8 mij hektar toke, edhe pse më teper se sa gjysma e Malit te Zi shtrihet ne trojet shqiptare, te cilat i ka kolonizuar Mali i Zi. Si ka mundesi te behet kompromis, pos kompromitimit, te behet fqinjesi e mire pos nenshtrimit e poshtrimit, te ndertohet nje paqe e perhershme pos nje bure baroti ne te ardhmen apo vetvrasje ne heshtje ne te tashmen me Serbine kolonizatore te trojeve te Kosoves per 100 e më shume vite me radhe, kur ajo e kerkon Veriun e Kosoves, Trepçen dhe Liqenin e Ujmanit, e kerkon “asociacionin e komunave Serbe” duke vuar kufinin mes permes Mitrovices dhe ndarjen e saj ne veri per fallangat serbe qe jane te gjakosura me gjak shqiptari dhe ne jug per shqiptaret e minoritetet tjera, edhe pse shqiptareve nuk u lejohet te kthehen ne shtepite e veta, dhe ua blejne shtepite e tyre per ti kolonizuar me kolon serb te ardhur nga Bosnja e Kroacia, kur ajo kerkon ekstra teritor per kishat serbe ne Kosove, te cilat jane uzurpuar prej shqiptareve gjate kohes se kolonizimit te kosoves me kolon serb. A mund ti thuhet kompromis apo kompromitim total , e poshtrim e nenshtrim, tu lejohet serbeve “asociacioni i komunave nje etnike serbe” kur shqiptareve qe jetojne ne trojet e veta ne Presheve, Medvegje, Bujanovc, Ternovce nen kolonizimin e Serbise, ua ka uzurpuar te drejtat dhe lirite elementare te vellezereve tane Serbija fashiste koloniste e trojeve shqiptare, po ashtu shqiptareve ne Mal te Zi, shqiptareve ne Maqedoni dhe ne Greqi, te cilet iu kane ekspozuar dhunes terrorit, burgosjeve, vrasjeve dhe perzenjes nga shtepite e tyre, me tendence te vazhdueshme te krijimit te terrorit, e ne anen tjeter Greqia kerkon status shtetnor per banoret e jugut te Shqiperis duke i aluduar si minoritar grek edhe pse ekzistenca e tyre eshte inekzistente ne Shqiperi. Vertete nuk ka kurrfal logjike ti thuhet kompromis, pos kompromitim i nivelit më te rende, ti thuhet fqinjesi e mire, pos nenshtrim e poshtrim, ti thuhet ndertim i paqes se perhershme, pos nje bure baroti, apo vetevrasje ne heshtje mes fqinjeve tane pushtues e kolonizator, kur ata kerkojne nga shqiptaret çdo gje jetike e vitale, kerkojne tokat dhe shtepite e tyre, kurse vete nuk jane ne gjendje te japing diçka, as sa te zijte e thonit, pos tua marrin shqiptareve gjakun e shpirtin, trupit e jeten, shtepine dhe tokat! Lexusi im i dashur, ky eshte kompromisi qe e kerkojne fqinjet tane pushtues dhe Europa, ne korriz te kompromitimit total te shqiptareve, nenshtrimit e poshtrimit te tyre dhe ndertimit te rrejshem te nje paqe te perhershme apo nje bure baroti ne te ardhmen dhe nje vetevrasje ne heshtje ne te tashmen, para syve te botes e para fqinjeve tane pushtues, duke shfrytezuar budallakun, mos unitetin, paditurin, lakmine dhe tradhtine e politikaneve tane. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje