Kah po shkon arsimi dhe shkolla shqipe

Metodat, format dhe teknikat e mesimdhenjes, mjetet dhe objektet e ndryshme mesimore, literatura, tekstet dhe doracaket shkollor, fleksibiliteti, vullneti dhe kapaciteti intelektual e profesional i mesimdhenesit dhe menagjusit, se bashku dhe te kordinuar mire, e mundesojne nje mesimedhenje ma racionale, konkrete, ma joshese, per tia ngjalle kurreshtjen, vullnetin, deshiren dhe per ta paise nxenesin me shprehi e shkathtesi sa ma te mira per mesim sistematike e te sukseshme, ne klase e jashte saje, pa i lene assesi prapa shpines edhe format, teknikat, dhe metodat e mesimnxenjes se nxenesit, te cilat jane pjese e pandashme e mesimdhenjes ne procesin mesimor e jashte tije. Kjo qe e thash eshte synim i shkolles bashkohore dhe shkences se pedagogjise dhe psikologjise, qe ia kane vuar qellim e detyre prioritare vetes, ti qojne perpara proseset edukativo-mesimore ne arsim. Nese shkolla shqipe, nxenesi i saje dhe mesimedhenesi nuk paisen sa duhet e si duhet me edukate e kulture sa ma te shendosh e bashkohore pedagogjike e psikologjike, si shkollat tjera ne bote, deshirat mund ti kemi te medha qe te ecim perpara ne edukimin dhe arsimin e gjeneratave te reja, kurse mundesite jane shume te vogla per ti arrite ato deshira.
Lexuesi im i dashur, nuk e kam ende te kjarte edhe pse i kam kaluar kater dekada duke u angazhuar ne procesin mesimor se, kah po shkone shkolla, arsimi dhe edukimi yne kombetar, po ecen drejte arritjes se qellimeve qe i ka para vetit shkolla bashkohore, e qe duhet ti kete edhe shkolla jone kombetare, nxenesi i saje dhe mesimdhenesi, apo ka stagnuar ne vende duke degraduar edhe ate qe eshte arrite me mund deri me tani?!  I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje