Interesimi dhe zotimi e perkushtimi per te bere diçka kane dallim mes veti

Interesimi eshte vetem nje pohim parapelqys. Pohimi nuk eshte fuqi, as perkushtim e as zotim per te bere diçka,” por eshte vetem nje lutje e dobte, madje e thene pa e besuar vertete”.
Shembuj te pohimeve parapelqyse jane: ” Do te me pelqente te beja ma shume para”, do te me pelqente te rrija ma prane femijeve te mi”, ” dote me pelqente te beja nje ndryshim te madhe tek vetja” dhe shume shembuj tjere parapelqys.
Pa vendos me perkushtim dhe pa u zotuar te arrijme rezultate e suksese te ndryshme, pa vendos e u zotuar se qfar njeriu do te behemi. Pa i vendos edhe standartet e sjelljeve efektive e te pranushme, qe te merremi me perkushtim praktikisht, per te bere diçka te suksesshme dhe per t`i arrite gjerat me vlere qe i synojme, do te mbetemi perjetesisht vetem ne suaza te interesimeve duke frenuar veten ne nje vende me status te pandryshuar dhe me standard te ulte jetesor e njerezor.
Lexusi im i dashur, vetem interesimi per te bere diçka me vlere rethe ndryshimit tone dhe statusit jetesore, nuk eshte i mjaftushem pa u zotuar e pa u perkushtuar seriozisht, qe ta ndryshojme veten dhe statusin tone jetesor. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje