Fati i mire arritja e lumturise dhe krenarise eshte kryesisht ne duar tona

Arritja e lumturis dhe fatit te mire ka vlere te madhe jetesore per ne, sepse na jep mundesi dhe potencial te forte t`i terheqim rrethe vetes e t`i realizojme gjera qe i deshirojme gjate jetes.
Te qenit i lumtur, me fat te mire e krenar, eshte e natyrshme dhe njerezore dhe na takon nje gje e tille.
Ata qe nuk e arrijne fat te mire, lumturi e krenari gjate jetes, e mbajne veten gabimisht e padrejtesishte large gjendjes normale, natyrore dhe large gjendjes njerezore te te jetuarit, edhe pse i meritojne dhe u takojne njejte, si gjithe njerezve tjere ne bote te mirat e kesaje bote, te cilat i desherojne.
Eshte mire te mendojme e veprojme vazhdimisht, t`i arrijme gjerat qe na bejne te lumtur dhe na rrisin potencialin shpirteror, intelektual e njerezor të terheqim rrethe vetes gjera te mira dhe ti realizojme njerezisht deshirat tona te cilat na takojne dhe i meritojme.                                                                                                                                                                                                                                                                                  Nese nuk kemi deshire te na dal nga kontrolli yne fati, lumturia e krenaria, vendosmerisht duhet ta marrim nen kontroll procesin e te menduarit, procesin emocional, fizik dhe procesin tone financiar, sepse  sipas menyres se kontrollit dhe zhvillimit te ketyre proceseve, ate menyre dhe ate gjendje e ka fati yne, lumturia, krenaria dhe menyra e te jetuarit tone.
Po se percollem vemendshem menyren e te menduarit, menyren e shprehjeve emocionale, menyren e mirmbajtjes fizike e shendetesore te trupit, muneren e menagjimit financiar e te kohes dhe zhvillimin e perparimin e tyre sipas kerkesave te duhura momentale, fati, lumturia dhe krenaria jone personala, familjare dhe kombetar, do te na dalin tersisht nga kontrolli yne  dhe do te na perfshijne valte e ndryshme te jetes, qe nuk do te jene te pershtatshme per ne.
Proceset tona te domosdoshme per nje fat te mire, jete te lumtur, krenare e te dinjitetshme, nese na dalin nga kontrolli yne, shkatojne telashe te medha e her her te pazgjidhshme per ekzistencen tone jetesore. Me nje fjale shkatojne fat jo te mire, jete jo te lumtur dhe aspak krenare.
Lexuesi im i dashur, e domosdoshme eshte qe t`i percjellim, t`i kontrollojme, ndryshojme, zhvillojme dhe ti menagjojme sa me mire te jete e mundeshme, menyren e te menduarit, menyren e te shprehurit emocional, menuren e mirembajtjes se shendetit fizike, intelektual, moral, social e kombtar, menyren e mirmbajtjes se raporteve mes njerezve dhe mynyren e kontrollimit e menagjimit finaciar, te cilat jane boshte kryesor i menyres se te jetuarit tone, fatit te mire, lumturise e krenarise gjate jetes. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje