Mendimet dhe fjalet sherojne edhe helmojne si substancat e ndryshme kimike

Fjalet dhe mendimet ndikojne per te mire ose per te keqe, si helmet apo si mjalta, sapo te dalin nga goja dhe te shkojne ne veshet e tjetrit. Sikur te kishim kujdese t`i radhisnim mendimet dhe fjalet sipas efektit qe kane dhe sipas vendit e momentit qe duhen te perdoren, duke ua dhene kuptimin mendimit e fjales qe thuhet, pse thuhet, a meriton te thuhet, do t`i kishim punet ma mire, seq i kemi tani. Keto huqe mendimesh e fjalesh, po demonstrohen jo vetem ne fjalorin e perditshem mes njerezish, por edhe ne fjalorin e gazetarise, mjeteve te shkruara dhe elektronike te informacionit dhe komunikimit politik, fetar, kulturor e edukativ. Mendimet dhe fjalet sherojne, edukojne, formojne e transformojne, po ashtu edhe vrasin, lendojne, poshtrojne dhe infektojne. Po te dinim ti perdorim aty ku duhet, mendimet e fjalet sipas vendit, sipa situates dhe sipas merites qe kane, do t`i benim mrekullite ne nivel personal, profesional, politik, fetar, familjar, institucional e kombtar.
Lexuesi im i dashur, eshte mese e nevojshme te kujdesemi sa ma shume, se cilat mendime e fjale po i perdorim gjate komunikimit me tjeret, sepse ato helmojne edhe sherojne sikur substancat e ndryshme kimike. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje