E keqja triumfon kure populli dhe elita e tije intelektual heshte para saje

Edhe pse dukurite negative po e perfshijne shoqerine tone, ende nuk ka zera te forte e veprime te duhura nga Elita politike e intelektuale apo nga vete populli, per ti demaskuar dukurite negative te cilat po favorizohen nga nje pjese e grabitqareve, lakmiqareve, hileqareve dhe tradhtareve te ketije populli, qe po e shkaterrojne posurine kombetare per interesa te veta personale e grupore.
Eshte apo nuk eshte triumf i se keqes, kure shkilet kushtetuta dhe ligjet e saje, kure grabitet pasuria shoqerore e kombetare dhe shkaterrohet tersisht ajo, kure shkilet barazia e qytetareve dhe krijohen diferenca te medha mes tyre, kure shkilet demokracia dhe fjala e lire e qytetarit, kure favorizohen militantet politik qe sherbejne per militantizem te partise se vete, edhe pse nuk kane kurrfar merite profesionale, morale e kombtare, kure varferohet jeta e qytetarit per tu pasuruar nje grup grabitqaresh, kur devalvohen institucionet shtetnore e private, duke i manipuluar ato per interesa personale e grupore, kur devalvohet dija dhe edukata neper institucionet edukativo- mesimore, kur triumfone korrupcioni vdekjeprurers per vendin, kur trafikohen njerezit, substancat narkotike dhe kur perhapet narkomania dhe prostitucioni?!
Nese nuk ngritet zeri kundershtues i popullit dhe elites intelektuale te tije, por rrine duarkryq para ketyre dukurive, ka triumfuar e keqja apo jo?! Nese po, kush mund ta luftoi kete perpos popullit dhe elites se tije intelektuale?!
Lexuesi im i dashur, e keqja luftohet duke ngritur rrept zerin kunder saje dhe duke e luftuar pameshirshem me te gjitha mjetet ate, i madh e i vogel se bashku me eliten e tij intelektuale ne balle te popullit. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje