Diturite qe i posedojm ne kokat tona duhet te depertojn permes zemeres e shpirtit te paster

Nese njohurite tona nuk depertojn permes zemres e shpirtit te paster, nuk kane vlere, sepse ndikimi i tyre eshte i pamundshem apo minimal. Po su dham zemer e shpirte te paster mendimeve, ideve, pikepamjeve apo diturise sone, ato nuk do te shkelqejne neper meset e ndryshme te errta e as ne shpirtin e ne zemren tone personale. Po qe se diturite tona personale nuk depertojn permes zemres e shpirtit te paster, ne do te mbesim persona te ftoht e te hekurt ne raport me boten,familjen dhe kombin, duke u fokusuar vetem ne plotesimin e egos se smuar personale. Politikani, gjykatesi, mjeku, mesuesi, ekonomisti apo biznismeni, bujku, ushtaraku, polici dhe kleriku fetar, po se lidhen diturine per aqe sa kane dituri, me zemren dhe shpirtin e tyre te paster, do ta shkatrrojne e turperojn shtetin, kombin, drejtesine, shendetesin, edukaten, arsimin, ekonomine, biznesin, bujqesine, ushtrine, policine dhe fene se bashku me tempujt e ndryshem fetar. Lexuesi im i dashur do te ishte ne nderin tone personal, familjar dhe kombetar qe diturite te cilat i posedojm ne koke, ti lidhim ngusht me zemren dhe shpirtin e paster fisnik, familjar e kombetar.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje